Stire

Se deschid noi şantiere

15.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Primăria a semnat ieri contractele cu câştigătorii licitaţiilor organizate de Banca Mondială pentru canalizarea a trei cartiere ale oraşului (Gai, Bujac şi Sânicolau).

Acest eveniment a avut loc în Sala Festivă a Palatului Administrativ cu participarea lui Gheorghe Falcă, primarul Aradului, Doina Vişa, reprezentant al Biroului Băncii Mondiale în România şi Răzvan Popa, director executiv al Primăriei Municipiului Arad, Iosif Matula, preşedinte al CJA, consilieri locali şi directori de instituţii.

„Perioada aceasta pentru obţinerea finanţării şi semnarea contractelor a fost una destul de grea, dar ne bucurăm că am reuşit acest lucru, iar pe această cale le mulţumesc celor de la Banca Mondială pentru Buna colaborare”, a menţionat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

Proiectul „Reabilitarea zonelor urbane cu deficienţe severe al serviciilor de canalizare din municipiu Arad” cuprinde lucrări de execuţie a canalizării în cartierele Gai, Bujac şi Sânicolaul Mic dar şi lucrări de asfaltare a trotuarelor şi străzilor. Costurile acestui proiect se ridică la suma de aproximativ 70 de milioane de euro, dar potrivit primarului Gheorghe Falcă, „primim aici un grant de 40 de milioane de euro astfel că vom reabilita în totalitate cele trei cartiere”.

Doar două astfel de proiecte

Acest program este  unul pilot, iar la reabilitarea străzilor vorbim despre 55 strazi din Gai, 73 din Bujac şi 22 din Sânicolau. De asemenea, s-au făcut cunoscute şi firmele care au câştigat licitaţiile acestea calculând cele mai mici sume în con-tul lucrărilor.

Sumele pe care acestea le-au licitat pentru cele trei cartiere sunt: 41.642.286 lei - Sânicolaul Mic, 114.536.716 lei - Bujac şi 81.193.033 - Gai.

Doina Vişa, reprezentant al Biroului Băncii Mondiale în România a menţionat că, „Banca Mondială a finanţat două proiecte pilot, unul în Arad şi altul în Bucureşti care sunt un punct de pornire pentru atragerea fondurilor europene. Domnul Falcă a răspuns tuturor cerinţelor Băncii şi a câştigat, ceea ce e un exemplu foarte bun privind absorbţia fondurilor şi a modului în care se folosesc acestea.”

E adevărat că acest proiect reprezintă un lucru foarte bun, dar pentru administraţia locală nu va fi o misiune uşoară, având în vedere că, în decurs de 15 ani, trebuie să plătească creditul de 10 milioane de euro luat de la Banca Mondială şi 20 de milioane de euro ce trebuie plătiţi pe parcursul lucrărilor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro