Stire

Autoturisme strivite de ?ncărcătura unui TIR

17.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Accident incredibil, al doilea produs în cursul zilei de ieri, pe acelaşi drum naţional (DN 69) care, de-a lungul timpului, a dat fiori şoferilor.

Ieri, spre seară, mai multe ţevi de oţel aflate în remorca unui camion s-au desprins, într-un viraj, în apropierea comunei Vinga, şi au căzut peste maşinile aflate în urma sa. Şoferul autoturismului aflat în spatele camionului nu a reuşit să se ferească şi a fost proiectat de şocul impactului în afara carosabilului. Alte două autoturisme au fost avariate.

În autoturismul strivit sub greutatea ţevilor se aflau trei persoane. Martorii accidentului, şocaţi de imaginea de groază care li se desfăşura în faţa ochilor, au sunat de urgenţă la 112, mai ales că persoanele prinse între fiarele contorsionate ale maşinii nu păreau să aibă vreo şansă de supravieţuire. Trei ambulanţe au sosit de urgenţă la faţa locului în ciuda aglomerării de pe şosea (coada formată s-a întins pe aproximativ zece kilometri). Pasagerii din maşina strivită au fost scoşi după câteva minute de către specialiştii de la descarcerare. Aceştia au fost nevoiţi să decupeze practic autoturismul. Trei persoane au fost transportate la spital, dintre care una, conform informaţiilor primite de la poliţiştii care investighează accidentul, este în stare foarte gravă, cu multiple fracturi costale. Ceilalţi ocupanţi ai autoturismului au suferit leziuni uşoare.

Poliţiştii de la Rutieră au intervenit prompt. Cu toate acestea, până când investigaţiile la locul accidentului au fost finaliazate, sute de şoferi au fost nevoiţi să aştepte câteva ore bune până când şoseaua a fost eliberată.

Din primele cercetări, se pare că încărcătura camionului nu a fost bine ancorată. Cel mai probabil, şoferul va fi tras la răspundere pentru vătămare corporală din culpă şi riscă între şase luni şi doi ani de închisoare, dacă recuperarea victimei va fi mai îndelungată de trei luni.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro