Stire

Sondajul PNL - Aradul portocaliu

18.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Sondajul de opinie a fost comandat de către Filiala Arad a PNL şi a fost finalizat în cursul săptămânii trecute. El a fost realizat de către Biroul de Cercetări Sociale (BCS), împreună cu Grupul de Studii Sociale (GSS 200) şi IPP Data, în municipiul Arad, în baza recensământului populaţiei din 2002, în perioada 10-25 februarie 2008, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de +–3%.

Am extras din acest sondaj cele mai interesante întrebări şi opţiunile arădenilor la momentul realizării lui.

Credeţi că în oraşul Arad lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună sau greşită?

66%- bună;

20,5%- greşită;

13,5%- nu ştiu, nu vreau să răspund.

Cum este viaţa dumneavoastră comparativ cu anul trecut?

62%- mai bună, mult mai bună;

33%- mai slabă calitativ;

5%- nu ştiu, nu răspund.

De subliniat că din cei 62% care afirmă că viaţa în Arad este mai bună sau mult mai bună, mai mult de jumătate consideră că acest lucru se datorează Primăriei.

La întrebarea,

„Sunteţi mulţumiţi de activitatea forurilor locale?“

71,9% se declară mulţumiţi de activitatea primarului Gheorghe Falcă, iar 57,2% mulţumiţi de activitatea Consiliului Local Arad.

De departe cele mai interesante întrebări din sondaj sunt cele legate de intenţia de vot a arădenilor, atât în ceea ce priveşte candidatul la Primărie, cât şi listele de consilieri locali.

Procentele au fost asemănătoare şi în ce priveşte intenţia de vot în cazul alegerilor generale. Este uşor de remarcat poziţia dominantă a actualului primar Gheorghe Falcă cu peste 50%, urmat la distanţă  de Tiberiu Dekany cu 8,6%, acestuia putându-i-se adăuga şi procentele colegilor de partid Cristian Stragea şi Gavril Popescu pentru a tinde spre un ideal 15,2%. Singurul care mai reprezintă ceva în cifre este fostul primar Dorel Popa care adună un dădător de speranţe 8,2%, dar, atenţie, nu trimite nimic însă la această dată spre Conservatori, pe ai căror liste candidează. Dezamăgitoare poziţia reprezentantului PSD, cei 2,3% ai lui Dorel Căprar fiind un „mărunţiş“, care nu se ridică nici măcar la valoarea unei „monede de schimb“.

Privind obiectiv cifrele prezentate mai sus, este foarte probabil ca „localele“ din acest an să dea peste cap „cutumele“ arădene şi să fie ales, pentru prima oară după 1989, acelaşi primar pentru un al doilea mandat, iar dacă marja de eroare nu îl va trăda după chiar primul tur, Gheorghe Falcă va conduce încă patru ani un Arad portocaliu, portocaliu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Mirela Grecu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro