Stire

Case ?n pericol de prăbuşire

19.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Locuitorii de pe Calea Timişorii din Lipova sunt alarmaţi din cauza traficului greu de pe stradă. Pereţii mai multor case sunt crăpaţi, iar pericolul unor prăbuşiri lasă autorităţile locale nepăsătoare.

Din totalul celor 119 locuinţe de pe această stradă, mai bine de 70% sunt afectate de camioanele ce transportă balast, piatră sau lemne. „Am această casă din anul 1980, iar de vreo 4-5 ani au apărut aceste probleme la pereţii subsolului. Traficul greu de pe stradă afectează structura de rezistenţă a casei. Am sesizat acest aspect la Primăria Lipova, dar nu se ia nicio măsură concretă pentru a nu ne pune casele în pericol”, ne spune Viorel Iovi, unul dintre locuitorii de pe Calea Timişorii.

Acesta mai afirmă că din partea primarului a primit doar promisiuni, şi îşi pune speranţe în noua centură a oraşului. „A spus primarul că noua centură a oraşului va rezolva problema noastră, dar aceasta va fi gata poate peste zece ani. Din anul 1999 nu s-a mai făcut nimic bun în tot oraşul, doar am fost amăgiţi cu tot felul de promisiuni. La mine, de exemplu, există riscul ca una dintre camere şi baia să se surpe într-o bună zi. Actualul primar este la final de mandat şi nu-l mai interesează problemele noastre”, mai completează Viorel Iovi.

Un alt locuitor de pe Calea Timişorii, George George ne spune: „o maşină ce transporta buşteni   mi-a distrus peretele de la stradă, şi acum se mai văd urme. Din păcate cei ce ar trebui să se ocupe de această problemă nu fac absolut nimic pentru noi, în aşa fel încât să ne rezolve problema. Înţeleg că aceste maşini nu au altă variantă de a circula, dar după cum vedeţi drumul este sub orice critică. Dacă s-ar reface acest drum, care e plin de gropi, din temelii  - situaţia ar fi alta. Noi cei ce locuim aici plătim impozitele către primărie, la categoria de zona I, dar parcă locuim într-o zonă defavorizată”.

Mai puţin afectate de această problemă sunt casele construite mai recent, care însă sunt puţine la număr.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Razvan_Cretu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro