Stire

?n week-end, TIR-urile nu vor avea acces ?n Ungaria

21.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Mediatizarea problemelor de la Frontiera cu Ungaria au avut ecou şi se pare că autorităţile maghiare au decis să trimită comunicate cu privire la restricţiile de circulaţie, pentru week-end-ul care vine. Pentru că în acest sfârşit de săptămână vecinii noştri sărbătoresc Sfintele Sărbători de Paşti, începând de vineri şi până luni, traficul rutier de marfă va fi interzis pe teritoriul ţării vecine.

Conform informării primite din partea autorităţilor de frontieră maghiare, în perioada 23.03.2008, ora 08.00 (ora Ungariei) – 24.03.2008, ora 22.00 (ora Ungariei), pe teritoriul statului vecin va fi interzisă circulaţia tuturor categoriilor de automărfare.

Pentru acest tip de mijloace de transport, se va efectua controlul comun pentru ieşirea din România, respectiv intrarea în Ungaria, conform legislaţiei statului vecin, acestea având însă obligaţia de a staţiona în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice.

Poliţia de Frontieră a dispus măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control a TIR-urilor, atât pe sensul de ieşire din ţară cât şi pe cel de intrare. De asemenea, s-a luat legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport, cum ar fi redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontieră de la graniţa comună.

Însă pentru a nu se crea aglomeraţie şi stări de nemulţumire în aceste puncte de trecere ale frontierei, poliţiştii români recomandă tuturor transportatorilor care intenţionează să iasă din ţară, prin punctele de trecere a frontierei de la Nădlac, Vărşand sau Turnu să ocolească aceste vămi.

Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile ce se impun pentru ca traficul de călători şi autoturisme să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro