Stire

Actualitate pe scurt

22.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Incendiu puternic,   simulat

O simulare a unui puternic incendiu a fost desfăşurată ieri în localitatea Lipova. La exerciţiu au fost prezenţi cei din cadrul Detaşamentul de Intervenţie Arad şi Subunitatea de Pompieri Bârzava din cadrul ISU Arad, precum şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Lipova.

Scopul aplicaţiei a fost de a pregăti personalul în ceea ce priveşte modul de realizare a intervenţiilor pentru localizarea şi lichidarea incendiilor în timp operativ şi al evacuării în siguranţă a personalului de pe locurile de muncă. Totul a avut loc la o fabrică de textile din Lipova.

Toate operaţiunile au fost coordonate de comanda ISU Arad. S-a participat cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi cu un efectiv de 26 de cadre şi personal specializat.

(C.N.)

Au furat şi un pistol

Patru minori au fost reţinuţi de poliţiştii arădeni după ce au fost prinşi în flagrant pe când pătrundeau într-un imobil de pe strada Orizontului.

Cei patru au jefuit locuinţa unui italian, încercând să plece de acolo cu mai multe bunuri printre care şi un pistol. Gabriel B., de 16 ani, Raul F., de 17 ani, Ezechiel B., de 17 ani şi Ioan D., de 17 ani s-au ales acum cu dosar penal pentru furt calificat dar aceştia sunt cercetaţi şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

(C.N.)

Braconaj forestier

Un tânăr de 20 de ani a fost reţinut de poliţişti după ce a fost prins în flagrant când tăia ilegal 16 arbori din pădurea administrată de Ocolul Silvic Privat Dumbrava, din Beliu.

Dorin G., din localitatea Groşeni s-a ales cu dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori.

(C.N.)

Program de Cooperare Transfrontalieră

 Agenţia Naţională de Dezvolatare din Ungaria, în calitate de Autoritate de Management, împreună cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor în calitate de Autoritate Naţională a lansat în data de 18 martie a.c Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013.

Acest program vizează promovarea cooperării în regiunea de graniţă, în domenii precum infrastructura de transport şi de comunicare, protecţia mediului, dezvoltarea economică şi socială, cooperarea în furnizarea de servicii medicale şi reacţii comune în situaţii de urgenţă prin crearea de parteneriate. Programul se adresează unui număr de opt judeţe, patru din România (Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare) şi patru din Ungaria (Csongrad, Bëkës, Hajdu- Bihar, Szabolcs-Szatmar-Bereg).

Bugetul total al Programului pentru cei şapte ani de finanţare este de 275,179 mil. de euro din care 224,474 mil. de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 50,704 milioane de euro, co-finanţare naţională.

(A.B.)

Dosar penal pentru o pereche de pantofi

Pentru că a furat o pereche de pantofi, un arădean s-a ales cu dosar penal. Se pare că acesta a sustras perechea de pantofi, în valoare de aproape 80 de lei, dintr-un magazin de pe Calea Aurel Vlaicu. Poliţiştii i-au dat de urmă hoţului şi i-au întocmit dosar penal pentru furt calificat.

(C.N.)

Chartere spre Antalya de pe Aeroportul Arad

 Reprezentanţii agenţiilor de turism au o veste îmbucurătoare pentru arădenii care doresc să petreacă sejururi în Antalya. Pentru sezonul estival, turiştii arădeni care vor alege această destinaţie de vacanţă, vor putea include în pachetul ofertei de călătorie şi transportul cu avionul direct din Aeroportul Arad, până la destinaţia din Turcia. Preţurile pentru călătoriile pe curse charter Arad-Antalya nu au fost comunicate, deocamdată, agenţiilor arădene de turism. Reprezentanţii acestora spun că, indiferent de nivelul de preţ la care va ajunge un bilet, se aşteaptă o reacţie pozitivă din partea turiştilor, care vor prefera să zboare pe curse directe.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro