Stire

Faliment la S.C. Lipova - Datorii de nouă miliarde şi jumătate

22.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Aceasta este datoria pe care compania ce furniza serviciile de apă şi canalizare în Lipova o are la bugetul de stat, datorită unui management prost în ultimii ani. Acţionarul majoritar este primăria locală, care deţine 67% dintre acţiunile societăţii, iar Primăria Zăbrani are o cotă de 10 procente.

„Firma SC Urbis Serv SRL  a fost înfiinţată în anul 1997, iar datoriile s-au acumulat şi au ajuns la acest nivel incredibil. Eu sunt director al societăţii din luna noiembrie a anului 2007. Fosta conducere, a adus firma în situaţia de a fi lichidată.  Fostul director, Carole Liviu, care a condus Urbis Serv din 2003 până în 2007 se face vinovat de actuala situaţie. În anul 2002 s-a obţinut, din partea Guvernului o reeşalonare a datoriilor, dar din cauza unor erori contabile şi de conducere aceste eşalonări ale datoriilor s-au pierdut. Mai precis, în anul 2005 societatea mai avea datorii de aproximativ 750 de milioane de lei vechi. Din cauza proastei conduceri, s-a uitat depunerera dovezii de bonitate bancară, astfel că eşalonarea a fost pierdută. De atunci datoriile au crescut şi în ziua de azi acestea au ajuns la 9,5 miliarde lei vechi” – spune Dumitru Oprea actualul director al Urbis Serv.

Oamenii plătesc mai mult

Între timp, activitatea de furnizare a apei, respectiv serviciile de canalizare, au fost preluate de către cei de la Compania de Apă din Arad. Locuitorii se declară scandalizaţi de faptul că acum plătesc pentru un metru cub de apă consumat 13.500 lei vechi, pe când înainte trebuiau să scoată din buzunar doar 8.500 de lei vechi. Mai mult, se preconizează că preţul va urca până la un euro pe metru cub.

Nu s-a predat patrimoniul

Actualul director, Dumitru Oprea, a cerut să i se predea patrimoniul societăţii, dar acest lucru nu s-a întâmplat până în momentul de faţă. „Văzând că obiectele de inventar şi mijloacele fixe nu îmi sunt predate am deschis acţiune civilă în instanţă la Judecătoria Lipova, iar procesul a rămas în pronunţare” - mai spune directorul Oprea.

Primarul Popina spune

Primarul oraşului Lipova, Viorel Popina, îşi explică această datorie a instituţiei pe care o conduce prin slaba calitate a managerilor ce au condus societatea. Ciudat este faptul că acesta nu a luat vreo măsură în perioada respectivă, vizavi de slabul management de la acea vreme.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Razvan_Cretu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro