Stire

?nşelată de trei surori - Riscă să răm?nă ?n stradă!

24.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Anişoara Turcu a locuit în municipiul Arad, într-una dintre garsonierele de pe strada Ursului, până în urmă cu şase ani, moment în care, datorită unor probleme de sănătate ale soţului ei a fost nevoită să caute o zonă mai liniştită. A găsit într-o publicaţie, în paginile de mica publicitate, o casă de vânzare în Zădăreni - la acea vreme sat aparţinător al comunei Felnac. Ajunsă în legătură cu vânzătoarea, Anişoara a cumpărat respectiva casă (aflată la acea vreme într-o stare avansată de degradare), cel puţin aşa credea ea că a făcut.

Anişoara Turcu a cumpărat imobilul în baza unui contract de vânzare – cumpărare, încheiat „de mănă” şi semnat în prezenţa a doi martori. Casa a fost cumpărată, conform contractului menţionat, de la Hârjea Gabriela, fiica proprietarei – Iancu Maria. Hârjea Gabriela este una dintre cele trei fiice ale Mariei Iancu, care i-a spus „păgubitei” că ea îşi întreţine mama, şi este moştenitoarea casei în care locuieşte mama sa.

Tot după spusele acesteia, actele care să susţină acest lucru urmau să îi fie date cumpărătoarei, după încheierea înţelegerii. „Cele trei surori m-au minţit că au o înţelegere scrisă, conform căreia Hârjea Gabriela este moştenitoarea casei, dar că actele se află la primărie şi mi le vor da ulterior încheierii contractului. Am semnat contractul, în valoare totală de 1.900 de dolari, din care am achitat suma de o mie de dolari, restul urmând a fi achitat în momentul în care se va încheia contractul cu toate actele în regulă”, povesteşte Anişoara Turcu.

Familia Turcu se mută în imobilul din Zădăreni, aflat la numărul 365, şi începe lucrările de reparaţii ale casei. Femeia căreia i-a dat cei o mie de euro nu mai ia legătura cu ea şi refuză în mod repetat să vorbească cu Anişoara Turcu, telefonic.

Singura metodă de rezolvare a problemei era adresarea către instanţele de judecată, lucru pe care Anişoara Turcu îl şi face. Justiţia însă îi respinge toate cererile de punere în posesie şi de intabulare în cartea funciară, pe motiv că Hârjea Gabriela (decedată între timp) a promis vânzarea unei case care, de fapt, îi aparţine mamei ei, iar vreun act care să o indice drept moştenitoare, nu exista.

Surorile Gabrielei Hârjea, împreună cu soţul acesteia, vor acum să o scoată pe Anişioara Turcu şi  pe fiul acesteia, în stradă. „Între timp soţul meu a murit din cauza unor probleme de sănătate, iar     eu am rămas singură cu copilul. Risc să fiu dată afară din casă şi lăsa-  tă pe drumuri. Ce să fac?”, se întreabă, cu ochii în lacrimi Anişoara Turcu.

Femeia ar dori să achite diferenţa de 900 de dolari americani şi să fie lăsată să locuiască în continuare în casa din Zădăreni. Singura cale de atac în instanţă este adresarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, lucru pe care Anişoara Turcu urmează să-l facă.

Până la luarea unei decizii definitive, aceasta riscă să rămână cu lucrurile în stradă, întrucât în cursul acestei săptămâni, mai exact în ziua de miercuri, aceasta împreună cu fiul ei vor fi evacuaţi din imobil. 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Razvan_Cretu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro