Stire

Iosif Matula, aproape de Parlamentul European

24.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Aradul ar putea avea un euro-parlamentar. Acesta este actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Iosif Matula, care într-o conjunctură favorabilă ar putea accede în acest important for european.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula, fost candidat la alegerile pentru Parlamentul European pentru PD-L, nu a reuşit să câştige la alegeri mandatul aşteptat, cel puţin conform sondajelor de opinie care au precedat alegerile, datorită procentajului mai scăzut obţinut de partid în opţiunile electoratului. Reţinerea oamenilor de a se prezenta la primele alegeri euro-parlamentare, adevăratele tălpi puse de Guvern pentru a descuraja prezenţa la referendumul convocat de preşedintele Băsescu pentru votul uninominal, care s-au răsfrânt şi asupra alegerilor europene, au fost doar câteva din motivele acestei ratări de obiectiv pentru Iosif Matula. Însă, în ultima perioadă, apare tot mai puternică posibilitatea ca preşedintele Consiliului Judeţean să poată ajunge în Parlamentul European, datorită unor mişcări pe listă ale celor dinaintea sa, în perspectiva alegerilor locale şi generale din România. Surse bine informate dau chiar ca sigură această posibilitate prin care Aradul ar putea avea un reprezentant în PE chiar din acest an.

În ceea ce îl priveşte, Iosif Matula tratează problema cu mult calm. Fără a confirma varianta promovării sale la Bruxelles, Iosif Matula a fost extrem de rezervat prin declaraţia pe care ne-a făcut-o pe această temă: „Rămâne de văzut. Este o variantă care nu depinde de mine, ci de conjunctură. În principiu, aş fi de acord cu această variantă. Dacă va fi şi decizia partidului în acest sens, cu atât mai mult”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro