Stire

Spitalul Matern - Patru nou-născuţi morţi ?n două zile

25.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Seria deceselor nou-născuţilor la Maternitatea din Arad continuă. După primul copilaş, despre care medicii spun că era deja mort în pântecul mamei cu trei zile înainte de naştere, a venit rândul altor trei micuţi. Medicii spun că cel mai probabil doi dintre ei au decedat în urma unor malformaţii iar, al treilea din cauza unei infecţii transmisă de la mamă, în ultima perioadă de sarcină.

  Statisticile sunt cutremurătoare: în doar două zile, patru nou-născuţi au decedat. Acesta este un număr foarte mare de decese, într-un timp atât de scurt, iar medicii spun că totul este o tristă coincidenţă. Aceştia afirmă că sunt îngrijoraţi de  frecvenţa crescută a deceselor şi că un factor care contribuie la acest lucru ar putea fi faptul că foarte multe fete tinere nu merg la control medical în timpul sarcinii sau îşi încep viaţa sexuală la vârste fragede.

Cu toate acestea, patru mămici care îşi aşteptau copilaşii să vină pe lume sunt acum devastate. Au nevoie de consiliere psihologică pentru a reuşi să treacă de aceste momente îngrozitoare. Şi-au aşteptat atât de mult copiii, iar acum pleacă acasă fără ei.

Am încercat să vorbim şi noi cu ele, să vedem cum se simt însă acestea ne-au refuzat politicos. Erau sătule de atâtea întrebări şi oricum nimic nu le-ar mai fi adus micuţii la viaţă.  Le-am respectat durerea şi am plecat. Au rămas singure cu durerea şi cu gândurile negre.

Cauzele morţii celor patru bebeluşi se vor afla cu exactitate abia după efectuarea examenului histo-patologic.

 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro