Stire

Ofertă educaţională variată

25.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Expo Arad Internaţional organizează în perioada 26-28 Martie Târgul Universitas – târg specializat de prezentare a ofertelor universitare.

Acesta se adresează elevilor din anii terminali de liceu şi îşi propune să satisfacă nevoia de informare corectă, completă şi egală vizând oferta educaţională, care este de un real folos pentru învăţământul arădean. În completarea acestui târg, ca program conex, se va organiza în colaborare cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, „Bursa de formare profesională”.

Târgul Universitas se desfăşoară în paralel cu Târgul Educaţional organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, care îşi propune să prezinte oferta educaţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a: profile şi specializări ale instituţiilor de învăţământ prezente, ultima medie de admitere în anul şcolar 2006-2007 (pe profile şi specializări), baza tehnico-materială, serviciile oferite, oferta activităţilor extracurriculare, posibilităţi de integrare a absolvenţilor, proiecte şi parteneriate educaţionale ale instituţiilor respective.

Ca o noutate faţă de anii precedenţi, elevii  care vizitează „Târgul Educaţiei 2008“, vor putea participa la ateliere de lucru organizate de  Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională, prin psihologii şcolari.

În cadrul acestor ateliere, ele-vii din clasele a VIII-a au ocazia de a învăţa să conceapă diverse materiale de promovare personală, cum ar fi: Curriculum Vitae, scrisoare de intenţie, scrisoare de mulţumire, carte de vizită. De asemenea, pentru cei interesaţi,   psihologii şcolari aplică Chestionarul de interese Holland, în sco-pul orientării profesionale a elevilor.

Echipa  de organizatori împreună cu expozanţii, oferă vizitatorilor şi un program artistic, care cuprinde piese de teatru, dansuri populare, de societate şi moderne, formaţii de majorete şi cântece.

Programul de vizitare al târgului este miercuri, joi şi vineri, între orele 10-17, iar intrarea este gratuită. Transportul este asigurat pentru vizitatori pe traseul Podgoria-Expo şi retur.

Corina Tîmpa

Adrian Cotuna

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro