Stire

P?ncota - Poliţişti acuzaţi de violenţă

25.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Scandal monstru între un tânăr de 17 ani şi poliţiştii din localitatea Pâncota. Tânărul îi acuză pe oamenii legii că l-au bătut crunt, iar poliţiştii afirmă că tânărul consumase foarte mult alcool şi au fost nevoiţi să intervină pentru a-l calma. Mai mult, unul dintre poliţişti spune că ar fi primit un pumn de la tânărul recalcitrant.

Totul a pornit în week-end, într-un bar din localitatea Pâncota.  Ameţit bine de aburii alcoolului, tânărul s-a luat la harţă cu un cunoscut. Ceea ce părea la început o simplă altercaţie a generat într-un scandal de proporţii. Barmanul a anunţat Poliţia pentru că cei de faţă nu au reuşit să îi despartă pe tineri. Se pare însă că la intervenţia poliţiştilor, lui Alex Grindean i-ar fi „scăpat” un pumn unuia dintre ei, iar martorii au sărit să îl ia de pe agent. Pentru că tânărul era extrem de beat, acesta a căzut pe jos. Deşi cei prezenţi au insistat să îl transporte la dispensarul din localitate, tânărul a refuzat cu vehemenţă, aşa cum afirmă oamenii legii.

A doua zi, dis-de-dimineaţă, minorul s-a prezentat la Secţia de Poliţie de mână cu mama sa, acuzându-i pe poliţişti că l-ar fi bătut crunt. Părinţii tânărului rebel sunt hotărâţi să îi dea în judecată pe presupuşii atacatori, cerând ca aceştia să fie daţi afară din Poliţie. Mai mult, părinţii l-au transportat la Spitalul Judeţean din Arad, şocaţi de vânătăile de pe corpul odraslei.

„Pacientul a fost adus în stare de şoc traumatic, cu fractură nazală. Este posibil ca leziunile să fi fost rezultatul unei agresiuni”, ne-a informat Zeno Moldovan, şef Secţia Chirurgie Infantilă, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad.

Tot băiatul susţine că poliţiştii agresori nu s-ar fi mulţumit cu „corecţia” care i-au dat-o în barul cu pricina, ci l-au escortat la post unde l-au ţinut până dimineaţă, aplicându-i acelaşi tratament. Cu toate acestea, poliţiştii din Pâncota i-au întocmit băiatului dosar de cercetare penală pentru ultraj.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad susţin că poliţiştii din Pâncota şi-au făcut doar datoria. „Este vorba despre o reclamaţie a unui tânăr de 17 ani care a fost implicat într-o altercaţie în barul din localitate. Poliţiştii au fost anunţaţi să intervină pentru a aplana un scandal izbucnit între doi tineri aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. În momentul în care au intervenit, tânărul i-a aplicat un pumn unuia dintre poliţişti. Conducerea IPJ a demarat cercetări pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs incidentul. S-au audiat deja nouă martori care au fost prezenţi în barul respectiv, care au intervenit şi care susţin că poliţiştii nu l-au lovit pe tânăr”, ne-a declarat inspector de poliţie Camelia Tuduce, purtător de cuvânt  la IPJ Arad.

Familia victimei a demarat procedurile pentru a-i acţiona în judecată pe poliţişti. Ancheta va fi coordonată de un procuror.

 

 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro