Stire

Nădlac - Nervi ?ntinşi pe 25 de km

26.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Şoferii români care au încercat să iasă din ţară au aşteptat zeci de ore la Frontiera cu Ungaria. Deoarece autorităţile maghiare au interzis accesul autovehiculelor de mare tonaj în ţara lor, pe durata week-end-ului, când s-a sărbătorit Paştele Catolic, Vama Nădlac a fost paralizată din nou. Şirul de  TIR-uri s-a întins pe o distanţă de peste 20 km.

Încă de sâmbătă, camioanele au început să se adune la Vama Nădlac. Şoferii spun că ştiau de restricţiile de trafic din ţara vecină, dar, de asemenea, mai susţin că s-au grăbit să ajungă la vamă înainte de reluarea traficului. Sperau că aşa vor reuşi să scape de nebunia din aceste zile când restricţia a fost anulată. Însă s-au înşelat. Vameşii au dat drumul autocamioanelor pe teritorul Ungariei ieri, după patru zile de restricţie.

Sensul de mers spre Ungaria, a fost complet blocat de peste 1.000 de camioane care nu au mai încăput în parcări.

Până ieri, la ora 14.00, nici un vehicul nu a putut trece nici spre şi nici dinspre Vama Nădlac. Poliţiştii de la Rutieră au luat măsura redirecţionării traficului spre alte rute ocolitoare.

Cu toate acestea, coada de camioane formată ieri pe DN 7 este cea mai mare înregistrată vreodată în România.

După câteva ore, şirul de camioane s-a întins pe aproximativ 25-30 de kilometri. Iar pentru că DN7 a fost blocat, autoturismele au fost nevoite să circule pe drumul judeţean Şeitin-Semlac-Pecica.

Bineînţeles că problemele nu au întârziat să apară. Nervoşi şi agitaţi, dar şi supăraţi că nu vor reuşi să îşi onoreze comenzile la timp, unii şoferi au încercat să rupă rândurile şi să circule pe contrasens. Însă acest lucru nu a fost posibil pentru că au fost vegheaţi îndeaproape de rutieriştii care au patrulat non stop în zonă şi le-au urmărit fiecare mişcare pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii optime.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro