Stire

Gripă, viroze şi pneumonii ?n Arad

26.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri s-a confirmat şi un al şaptelea caz de gripă în Arad. Pentru încă două suspiciuni de gripă se aşteaptă răspuns de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

În timp ce numărul cazurilor de gripă este în creştere, arădenii pot răsufla uşuraţi în privinţa infecţiilor respiratorii şi pneumoniilor.

Pavel Vrabie, medic epidemiolog al Autorităţii de Sănătate      Publică Arad, declară: „Numărul infecţiilor respiratorii a scăzut cu un procentaj de 40% faţă de săptămâna trecută. Şi numărul pneumoniilor este în scădere, cu 45% faţă de săptămâna trecută.” 

Având în vedere că riscul îmbolnăvirii cu gripă este încă prezent, săptămâna trecută au fost vaccinaţi antigripal 436 de elevi din ciclul primar.

Părinţii copiilor au rezerve faţă de vaccinarea antigripală şi mulţi dintre ei refuză categoric administrarea vaccinului „având în vedere faptul că încă este prezentă circulaţia virusului, în cazul în care vor rămâne doze de vaccin de la vaccinarea elevilor din ciclul primar, nu excludem posibilitatea de a trece şi la ciclul gimnazial şi chiar liceal” mai declară Pavel Vrabie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro