Stire

Ziua Mondială a Teatrului

26.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Ziua de 27 martie este   o zi importantă pentru teatrul de pretutindeni fiind Ziua Mondială a Teatrului. Această zi a fost stabilită în 1961 de către Institutul Internaţional de Teatru.

Este sărbătorită anual la data de 27 martie de Centrele ITI şi de comunitatea teatrală internaţională. Diverse evenimente teatrale naţionale şi internaţionale sunt organizate pentru a marca această sărbătoare.

Unul dintre cele mai importante dintre acestea este transmiterea Mesajului Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului prin care, la inviaţia ITI, o personalitate de renume mondial împărtăşeşte reflecţiile sale asupra Teatrului şi asupra păcii între oameni. Primul Mesaj Internaţional de Ziua Mondială a Teatrului a fost scris de Jean Cocteau în Franţa, în 1962.

La Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, Ziua Internaţională a Teatrului este celebrată prin prezentarea unuia dintre cele mai longevive spectacole ale instituţiei: „Apropo aţi chemat pompierii“ de Liana Didilescu.

În deschiderea spectacolului programat pentru ora 19 la Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” va fi citit Mesajul Internaţional dedicat Zilei Mondiale a Teatrului, mesaj care anul acesta va fi al scriitorului canadian Robert Lepage.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: C.L. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro