Stire

DSVSA primeşte teren pentru noul sediu

27.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, printr-un memoriu de fundamentare înregistrat la Primărie, a solicitat un teren intravilan în suprafaţă de 1,2 hectare pentru construirea unui sediu, a unui laborator pentru diagnosticare şi a altor anexe specifice (incinerator, sală necropsie, biobază, magazii, spălătorie infecte, arhivă), precum şi locuri de parcare, căi de acces şi platforme.

Asta deoarece, în prezent, DSVSA îşi desfăşoară activitatea în spaţiile situate pe Calea Bodrogului, iar terenul aferent acestor spaţii  urmează să fie eliberat de construcţii datorită faptului că acesta este necesar pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad-Timişoara.  Iar potrivit specificului activităţii acestei instituţii, actuala situaţie impune atribuirea unei suprafeţe de teren pentru construirea unui nou sediu care să îndeplinească cerinţele legale.

Spaţiu pe Calea 6 Vânători

Astfel că, la iniţiativa primarului Gheorghe Falcă, a fost elaborat un proiect privind transmiterea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 11.598 metri pătraţi, pe o durată de 49 de ani situat pe Calea 6 Vânători. „Am iniţiat acest proiect deoarece pe unde îşi desfăşoară acum activitatea DSVSA va trece autostrada Arad-Timişoara, motiv pentru care este absolut necesar ca instituţia să-şi construiască un nou sediu. De aceea consider oportună adoptarea acestui proiect de hotărâre”, a menţionat Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Pentru realizarea acestui lucru, între cele două părţi va fi semnat un contract de dare în folosinţă gratuită, dar mai întâi acest proiect trebuie să treacă de votul consilierilor. De asemenea, având în vedere că terenul unde se va construi noul sediu este de 14.583 metri pătraţi, iar DSVSA va beneficia doar de 11.598 de metri pătraţi din această suprafaţă, instituţia va fi cea care trebuie să se ocupe de lucrările cadastrale de dezlipire a cotelor de teren transmise în folosinţă, în maxim trei luni de la intrarea în vigoare a hotărârii.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro