Stire

Minorul agresat, ?n stare tot mai gravă

27.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Starea minorului din Pâncota care susţine că a fost bătut cu brutalitate de doi poliţişti nu este deloc roză. Tânărul este şi acum internat în spital, are insomnii şi pierderi accentuate de vedere iar medicii care au grijă de el spun că starea lui este destul de gravă.

Alex a fost lovit cel mai tare în zona capului. El are o fractură nazală şi contuzii la nivelul feţei. Am descoperit cu stupoare că la încheieturi acesta prezintă urme de cătuşe. Despre care spune că le-a căpătat după ce a stat cu cătuşile la mâini peste şapte ore, la secţia de poliţie, unde poliţiştii i-ar fi aplicat tratamentul abuziv.

„Vineri seară eram în barul din localitate. Au intrat doi poliţişti, atunci nu ştiam de ce, abia mai apoi am aflat. Patroana i-a chemat pentru că un alt tânăr a făcut scandal şi a spart ceva pe acolo. Poliţiştii au intrat şi au mers la el, unu l-a luat pe ăla şi l-a dus la patroană şi celălalt a rămas la o masă. Eu m-am dus la el şi l-am întrebat ce a făcut tânărul. Atunci s-a înfuriat şi revoltat mi-a zis că ce îl iau eu pe el la rost. M-a luat afară, m-a lovit şi m-a aruncat sub maşină. După aia m-au dus la secţie şi au continua să mă lovească. Dimineaţă mi-au dat drumul fără să îmi ia declaraţii, nici măcar nu mi-au cerut buletinul. Dar de ce mi-au pus cătuşele? Eu nu doresc nimic altceva decât să se facă dreptate”, ne-a declarat Alex Grindean.

Povestea are două variante. Pe de o parte se află poliţiştii care nu recunosc că l-ar fi bătut pe minor, unul dintre aceştia spunând că el este cel agresat, iar pe de cealaltă parte este tânărul, împreună cu familia sa, care acuză oamenii legii de comportament brutal.

Aşa cum au promis, părinţii adolescentului au depus deja plângeri penale pe numele celor doi subofiţeri, iar la Parchet s-a deschis un dosar pentru purtare abuzivă.

Însă până la rezolvarea juridică a situaţiei, rămîne problema de sănătate a minorului. „În astfel de cazuri trebuie intrevenit medical cât mai repede, noi am intervenit atunci când a ajuns la spital, desigur că starea lui în aceste condiţii s-a agravat. Tânărul prezintă un hematom în spatele globului ocular, de aceea are pierderi de vedere”, a declarat dr. Zeno Moldovan, şeful secţiei de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean Arad.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro