Stire

După ce a salvat patru copii din flăcări - Un arădean, poliţistul anului

28.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Premiul „Poliţistul anului“ a ajuns în Arad. Şi asta datorită agentului şef Horia Stoica, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad, care la finalul anului trecut a salvat viaţa a patru copilaşi, casa în care se aflau fiind mistuită de flăcări.

Agentul în vârstă de 37 de ani, a terminat şcoala de subofiţeri şi este absolvent licenţiat al Facultăţii de Drept iar din 1991 îşi desfăşoară activitatea în cadrul Postului de Poliţie din comuna arădeană Secusigiu.

În data de 3 octombrie 2007, poliţistul erou a salvat viaţa a patru fraţi cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani. Aceştia au fost abandonaţi de tatăl lor în flăcările care cuprinseseră casa din Felnac. Norocul a făcut ca agentul Stoica să treacă prin zonă chiar atunci când tatăl, care ulterior s-a dat de ceasul morţii că a pierdut un copil, îşi salva propria viaţă. Poliţistul a intrat în casă după copii şi i-a salvat de la o moarte cruntă. Din nefericire, acesta nu a ştiut că între zidurile aflate în flăcări mai există o fetiţă de doar câteva luni. Micuţa şi-a piedut viaţa.

 „Copilaşii au fost extrem de speriaţi şi erau plini de funingine. Condiţiile în care erau ţinuţi erau îngrozitoare, unul dintre ei avea un scutec care nu cred că a mai fost schimbat de câteva zile. Casa era cuprinsă de flăcări şi nu se vedea nimic de fum. Am intrat în prima cameră şi i-am zărit pe prag. Prima oară i-am scos pe doi dintre ei iar apoi m-am întors după ceilalţi doi. Din nefericire nu am ştiu că în casă mai exista un bebeluş de patru luni, dar oricum  nu mai puteam face nimic pentru că focul s-a extins foarte repede. Când am ajuns la faţa locului, tatăl lor nu făcea altceva decât să ţipe şi să îşi înjure soţia că a plecat de acasă”, ne-a povestit agentul Horia, reamintindu-şi vădit emoţionat scenele „filmului”.

În cadrul celei de a III-a ediţii a Galei Premiilor Poliţiei Române, prilejuită de sărbătorirea a 186 de ani de la înfiinţarea Poliţiei Române, agentul şef Horia Stoica a primit titlul de „Poliţistul anului” şi din partea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad.

„Mă simt onorat pentru titlul pe care l-am dobândit. De altfel mă bucur pentru ce am realizat şi am conştiinţa împăcată că am putut să le salvez viaţa copiilor, care, sărmanii, nu au avut nici o vină. Copiii se află astăzi într-un orfelinat unde sunt mult mai bine îngrijiţi şi mai feriţi de pericole decât alături de părinţii lor”, ne-a mai declarat agentul şef Horia Stoica.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro