Stire

Duka re?nvie scandalul Cionca-Ţ?rle - Directorul ajunct, Angela Cionca, ?a fost mazilit?

31.03.2008 ⋅ 0 comentarii

Iosif Matula nu a fost de acord, în ultima şedinţă de consiliu, cu afirmaţia consilierului Atilla Duka în care acesta din urmă îşi manifesta dezaprobarea faţă de o mai veche situaţie care se menţine şi în prezent la Autoritatea de Sănătate Publică din Arad. „Angela Cionca a fost mazilită de Gabriela Ţârle, cu concursul administraţiei locale şi nimeni nu comentează”, a arătat Duka. Totuşi, plecarea Angelei Cionca, fost director adjunct al ASP ridică unele semne de întrebare şi emană un puternic iz politic, nerecunoscut de actuala directoare a instituţiei, Gabriela Ţîrle.

S-a măritat cu cine nu trebuia

Angela Cionca este soţia primarului democrat-liberal de Pecica. Ea pretinde că umilinţele pe care a trebuit să le suporte la locul de muncă după instalarea în funcţie a Gabrielei Ţârle se datorează intenţiei acesteia din urmă de a intra în rândurile Partidului Democrat, în anul 2004, tentativă refuzată public la vremea respectivă de primarul Gheorghe Falcă. „Doamna Ţârle a fost, pe rând, membră în PNŢCD şi PSD, apoi a depus, în 2004, o cerere de adeziune la PD. Dovada scrisă a trecerii sale pe acolo o puteţi găsi la partid. Întotdeauna a mers de partea puterii dar refuzul lui Gheorghe Falcă a enervat-o şi a mers până într-acolo că a politizat şi situaţia mea la locul de muncă. Între alte umilinţe pe care a trebuit să le îndur din partea dumneaei, la un moment dat mi-a spus că singura mea problemă este că m-am măritat cu cine nu trebuie. De fapt, de aceea a trebuit să mă dea deoparte”, precizează Angela Cionca. Ea  mai arată că, la venirea din concediul de odihnă, a constatat lipsa calculatorului din biroul său şi a încercat să discute cu Gabriela Ţârle. Directoarea a dat-o afară din birou, iar păgubita a depus pe această temă o adresă oficială conducerii ASP. Solicitarea a rămas nerezolvată. Mai mult decât atât, fostei directoare adjuncte i s-a dat în folosinţă, de către Gabriela Ţârle, un spaţiu fără geamuri din curtea ASP, pe post de birou. „În momentul acela, soţia mea a suferit o pareză facială şi am hotârât că e mai bine să îşi facă transferul la cabinetu parlamentar al lui Constantin Igaş. Erau şi aşa prea multe umilinţe la care a fost supusă de Ţârle timp de aproape patru luni de zile. Părerea mea este că a păţit totul din cauză că e soţia mea şi cineva trebuie să plătească pentru eşecul suferit de Gabriela Ţârle la PD”, crede Iustin Cionca. El mai arată că directoarea ASP, actualmente membră a PNL, beneficiază de sprijin politic de la Bucureşti, omul care o susţine pe plan local fiind prefectul Gavril Popescu. Acesta din urmă neagă cele afirmate: „Nu pot să comentez o asemenea afirmaţie. Este o tâmpenie să spună aşa ceva. Nu am cum să o susţin politic pe Gabriela Ţârle, pentru că sunt apolitic”, subliniază Popescu.

N-a fost la concurs

Gabriela Ţârle neagă afirmaţiile conform cărora ar fi dorit să adere la PD în 2004. Ea spune că plecarea Angelei Cionca de la ASP nu are conotaţii politice şi că suspendarea din funcţie a fostei directoare adjuncte este, de fapt, urmarea plecării sale la cabinetul parlamentar. „Eu nu puteam să o scot din schemă pe Angela Cionca. Conform legii   188 a funcţionarului public, există posibilitatea suspendării din funcţie, pe perioada mandatului, în cazul în care angajatul se transferă la un cabinet parlamentar. Hotârârea nu am luat-o eu, am primit hârtia de transfer de la cabinetul parlamentar Constantin Igaş, iar Angela Cionca n-a depus niciun document şi nu a mai venit. Nici la concurs nu s-a prezentat. A fost pe funcţie cu delegaţie iar când aceasta a expirat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos postul la concurs. Cred că i-a plăcut numirea dar când a fost să se prezinte la concurs nu s-a prezentat. Eu, de exemplu, am participat la un concurs ca să ocup funcţia mea”, precizează Gabriela Ţârle. Cât despre intervenţia din ultima şedinţă de consiliu judeţean a lui Atilla Duka, directoarea ASP crede că: „Ar trebui să le fie ruşine. Le pare rău că nu am murit în accidentul pe care l-am suferit? Ar fi fost bine, atunci poate ar fi venit Angela Cionca pe postul meu”.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro