Stire

Tramvai fara fir

01.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Bombardier Transportation a dotat, incepand cu septembrie 2003, un tramvai apartinand operatorului MVV Verkehr AG cu sistemul revolutionar de reducere a consumului de energie - BOMBARDIER MITRAC Energy Saver. Experimentul tehnic realizat in Mannheim s-a convertit intr-un success in saptaminile recente iar vehiculul isi urmeaza acum ruta sa in reteaua RNV ca si un tramvai "normal.

Noul vehicul economiseste cu pana la 30% energie in comparatie cu tramvaieie normale. Acest lucru s-ar potrivi deosebit de bine pentru un oras precum Bucurestiul si pentru orice alt oras European, mai ales in vederea apropiatei licitatii pentru 100 de tramvaie ce va avea loc in capitala.

Acest sistem este unic pentru ca pe langa traditionala salvare a energiei la franare mai beneficiaza, la bordul vehicului de asa numiti condensatori de mare capacitate ce stocheaza o anumita cantitate de energie ce permite vehiculului sa mearga pe anumite distante unde nu are fir de cointact. In cazul in care se rupe firul de contact de exemplu sau este intr-o zona fara fir de contact.

Aceasta este o inovatie Bombardier. Exista un singur tramvai de acest tip care este in teste la Mannheim care Bombardier Transportation a primit deja o comanda pentru primaria din Heidelberg.

 

Dupa incheierea testului, in Ianuarie, operatorul a comandat deja acest tip de vehicul companiei Bombardier Transportation.
fashiondays.ro