Stire

Un nou cimitir ?n Micălaca

02.04.2008 ⋅ 0 comentarii

După aproximativ patru ani în care proiectul de hotărâre privind construirea unui cimitir în zona Micălaca Est a tot fost introdus pe ordinea de zi a şedinţelor CLM, de această dată a  fost votat în unanimitate  de consilieri.

Parohia Ortodoxă din Micălaca Veche a obţinut între timp toate avizele necesare construirii acestuia, dar criza privind locurile de veci a devenit din ce în ce mai gravă. Gheorghe Falcă, primarul Aradului, a menţionat la un moment dat că pentru realizarea acestui cimitir, Parohia ar trebui să facă schimb de terenuri cu altcineva care deţine unul mai la marginea oraşului, deoarece în interiorul Aradului, construirea unui spaţiu pentru locurile de veci ar incomoda cetăţenii. Dar despre toate acestea, am mai consemnat de-a lungul şedinţelor CLM când s-a mai abordat problema cimitirului.

Astfel că, proiectul odată aprobat, Parohia a primit teren pentru construirea cimitirului. Suprafaţa de teren necesară cimitirului ecumenic este liberă de construcţii, se află în intravilanul municipiului, în prezent acolo fiind teren arabil, proprietate privată a Parohiei. Acesta are o suparafaţă de 40.000 de metri pătraţi şi se perconizează efectuarea unor lucrări, cum ar fi sistematizarea verticală a terenului, platforme carosabile, drumuri, trotuare racordate la cele existente sau propuse, mobilier urban, instalaţii exterioare de iluminat, supraveghere, semnalizare, spaţii verzi plantaţii, branşamente şi racorduri la reţelele de utilităţi.

După ani în care a tot fost respins proiectul, de această dată consilierii nu au mai avut nimic de obiectat şi au votat în unanimitate un proiect stringent al Parohiei Ortodoxe Micălaca Veche.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro