Stire

Consilierii au ales să rişte ?nchiderea CET

02.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Deşi pe ordinea de zi a şedinţei CLM s-a aflat şi proiectul privind acordarea unui mandat special reprezentanţilor Consiliului Local Municipal în AGA la SC CET SA, prin care se urmărea asigurarea unei garanţii în vederea obţinerii împrumutului de 2,3 milioane euro pentru modernizarea a două cazane de la centrala pe hidrocarburi, acesta a fost scos fără comentarii de pe listă la începutul şedinţei.

Asta în condiţiile în care creditul urma să fie luat în urma unei garanţii cu imobilele centrale, în încercarea conducerii de a salva centrala pe hidrocarburi de la închidere, având în vedere că au primit deja de la Garda de Mediu o somaţie prin care sunt ameninţaţi cu acest pas dacă până în 30 iunie nu reglementează situaţia. Proiectul nu a mai fost supus votului consilierilor deoarece, în urma insistenţelor viceprimarului Tiberiu Dekany şi a consilierului Coloman Edelni, a fost scoasă la iveală o adevărată bombă cu privire la o suprafaţă de teren aparţinând CET-ului care este revendicată încă de acum şapte ani. „Potrivit unei informaţii de ultimă oră , în evidenţele Primăriei există o cerere de revendicare a unei suprafeţe de teren de 300 de metri pătraţi de la centrala pe hidrocarburi, încă din anul 2001. Dar probabil de această revendicare nu îşi mai aminteşte nimeni, nici măcar directorul centralei, Lucian Barniciu. Această situaţie trebuie rezolvată cât mai repede posibil aşa cum s-au rezolvat şi alte cereri de revendicare prin despăgubirea celui care cere suprafaţa respectivă”, a menţionat Kalman Cziszter.

 Fără fonduri şi fără credit

Astfel stând situaţia, consilierii au ales să scoată proiectul prin care reprezentanţii CLM erau mandataţi în AGA la SC CET SA pentru a obţine credit de la o bancă şi să rişte închiderea centralei la sfârşitul lunii iunie, având în vedere că în lipsa creditului conducerea nu dispune de fonduri pentru modernizarea acesteia. Primul care a intervenit pe acest subiect a fost Coloman Edeleni, care a declarat că, „mă surprinde că aţi scos de pe listă aşa de repede şi fără comentarii un proiect atât de important pentru bunul trai al cetăţenilor. Dar de ce nu discutăm şi despre lucruri serioase deoarece pentru unele investiţii găsim bani foarte repede şi fără să stăm pe gânduri deşi luăm credite care îndatorează oraşul.”  Consilierul Kalman Cziszter a conchis că, „noi am mai votat în trecut o modernizare a centralei dar atunci nu se ştia de informaţia de ultimă oră pe care am primit-o acum. Aceasta trebuie rezolvată cât mai curând, iar dacă acest lucru se întâmplă ne putem întâlni şi peste trei, patru zile pentru a vota proiectul.” Nici un alt consilier nu a mai comentat nimic pe marginea acestui subiect, dar nici viceprimarul Tiberiu Dekany nu a mai dorit să primească răspuns la întrebările sale  de la directorul CET, Lucian Barniciu.

 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro