Stire

Conferinţa prefectului - Controale şi milioane

02.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Guvernul, prin Ministerul Internelor şi Reformei Administrative a aprobat alocarea a 60.000 de lei vechi pentru alegerile locale ce vor avea loc în luna iunie, urmând ca la finalul alegerilor, autorităţile locale să restituie aceşti bani. Preşedinţii Biroului Electoral Judeţean, cu sediul la sala „Delfinul” şi Biroului de Circumscripţie Municipal cu sediul la Sala Sindicatelor au fost aleşi luni, astfel că ieri, cele două birouri au intrat în funcţiune. „Începând de astăzi cele două birouri îşi preiau atribuţiunile, iar reclamaţiile şi tot ceea ce ţine de problematica alegerilor locale vor fi preluate şi monitorizate de aceste două birouri. Deci prefectul nu are absolut nicio atribuţie în această activitate, deci nu vom sta cu chitanţierul pentru a-i pândi pe cei care nu respectă prevederile legale”, a declarat prefectul Gavril Popescu. De asemenea, prefectul a menţionat faptul că vor fi 411 secţii de votare (107 în municipiu şi 304 în judeţ), că joi la ora 14, la Sala Sindicatelor va avea loc o întâlnire de instruire cu primarii şi secretarii şi de faptul că singura problemă care mai trebuie rezolvată este cea legată de achiziţile publice (ştampile, buletine de vot, paza acestora etc).

 Control „la sânge”...

Legat de controalele efectuate împreună cu reprezentanţi ai ASP, DSVSA, Garda de Mediu, prefectul Gavril Popescu a menţionat că a dispus efectuarea acestora doar pentru verificarea calităţii mărfurilor expuse şi pentru a nu se mai încălca legile. În urma controalelor, au fost aplicate 150 de sancţiuni,            s-au dat amenzi în valoare de aproximativ 127 de mii de lei şi s-au încheiat procese verbale cu termene de reglementare a neregulilor deoarece au existat discuţii cu privire la ridicarea unor autorizaţii de funcţionare. Acest fel de controale va continua şi în perioada următoare pentru a-i alinia pe agenţii economici la normele impuse de Uniunea Europeană dar şi pentru a nu exista niciun un fel de probleme având în vedere că se apropie Paştele.

...şi la primării

Comisia venită de la Guvern pentru a controla activitatea Primăriei Arad şi a primăriilor din judeţ este unul tematic şi este legat de activitatea Prefecturii pe diferite domenii ale administraţiei locale. Administraţiile locale controlate au fost alese selectiv, iar printr-un proces verbal încheiat pe fiecare structură în parte se vor vedea rezultatele acestui control. „Astăzi (n.r. ieri) s-au aflat în control la Primăria Arad şi nu ştiu dacă sunt sau nu probleme, sau dacă i-au lăsat sau nu să intre. Nu sunt abilitat să vorbesc despre modalităţile şi discuţiile dintre ei. Toate acestea se vor afla la sfârşitul controlului”, a declarat prefectul Gavril Popescu. Verificările urmează a fi finalizate în cursul zilei de joi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro