Stire

Summitul NATO se resimte şi la Arad

03.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Febra Summitului NATO a cuprins întreaga ţară. Şi Aradul a intrat în „priză”, oamenii legii fiind pe fază să acţioneze în cazul apariţiei unor probleme. Cu toate acestea, fiecare încearcă să îşi facă treaba în linişte, fără să afecteze cursul normal al lucrurilor.

La frontieră, atât autorităţile române cât şi cele maghiare au luat măsuri speciale de control, poliţiştii verificând în amănunt fiecare autovehicul care ajunge în ţară. Însă traficul se desfăşoară în condiţii normale, timpii de aşteptare nu dpăşesc cinci minute, şi asta pentru că poliţia de frontieră a dispus  suplimentarea numărului de  lucrători. În această perioadă, controlul este efectuat de către cinci echipe mixte, româno-maghiare, de poliţişti de frontieră şi de încă două echipe de lucrători vamali, special detaşaţi pentru aceste zile.

Pe sensul de intrare în ţară, circulaţia vehiculelor se face pe trei benzi. Acest lucru se face din cauza stricteţii controalelor determinate de Summit. În acelaşi timp, controlul documentelor şi al vehiculelor se efectuează de către minimum zece lucrători de poliţie.

Deocamdată, la Nădlac nu s-au înregistrat incidente, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii optime. În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Arad au intrat în ţară aproximativ 6.500 de persoane, iar 85% dintre acestea au ales Nădlacul. De asemenea, prin acelaşi punct de trecere au intrat 2.500 de vehicule.

„Suntem prinşi şi noi în program, în ideea de a intensifica controalele şi de a fi pe fază în cazul în care se produc ceva evenimente. În această perioadă suntem mai vigilenţi”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Şi Aeroportul este în „rândul lumii”, conformându-se la condiţiile Summitului. „În afară de faptul că sunt anulate toate cursele interne, activitatea se desfăşoară în condi-  ţii normale”, spune Dan Bălăcel, di-rectorul Aeroportului Internaţional Arad.

 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro