Stire

?n căutarea copiilor străzii

03.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Am bătut la porţile Centrelor Maternale din oraş şi i-am căutat în Grădişte, în speranţa că s-au întors acolo unde-i găsiserăm. Cei trei micuţi ai străzii s-au făcut nevăzuţi, împreună cu mamele lor, după ce au evadat din tiparul impus de societate.

De la ultima vizită în clădirea Direcţiei Agricole de pe strada Petru Rareş, locatarii blocului vecin au blocat cu un grilaj accesul din curte spre ruina populată de oamenii străzii. Atât au putut face oamenii în lipsa sprijinului autorităţilor locale, pe care în continuare îi aşteaptă.

Ei spun că locatarii clădirii vecine mai sunt acolo, dar ora este nepotrivită. Sunt plecaţi cu mic cu mare să-şi procure de-ale gurii. Semnele existenţei lor acolo sunt evidente. La fel şi ritmul galopant în care clădirea se degradează de la o zi la alta. Tavanul slăbit în urmă cu o lună, dintre parter şi etaj, a căzut cu totul lăsând în urma lui un gol dezolant între niveluri, iar pivniţa, despre care vecinii spun că ar ascunde cadavre şi în care nici

Poliţia nu s-a încumetat să intre, emană un miros înţepător. „Bărbaţii care se învârt pe aici sunt imprevizibili şi periculoşi. Intri acolo singur    şi nu ştii dacă mai ieşi. Nu se dau  de gol unii pe alţii şi noi credem că se întâmplă grozăvii acolo, dar n-avem curajul să intrăm. Cine ştie  ce-i şi-n pivniţă, dar nu ne-am mira să se găsească şi cadavre. Era o femeie nouă printre ei în ultima vreme, dar au fost nişte scandaluri în câteva nopţi şi de atunci n-am mai văzut-o pe aici”, spune o pensionară din blocul vecin.

 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro