Stire

Dispută ?ntre Bucureşti şi Arad pentru senatorul Ioţcu

04.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Deşi a fost votat de către Biroul Permanent Judeţean al PD-L pentru a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean, senatorul Ioţcu mai are nevoie de girul Biroului Naţional al partidului. În aceste condiţii, candidatura sa la preşedinţia CJ rămâne incertă.

Seculici renunţă pentru Ioţcu

În urma unei şedinţe a Biroului Permanent Judeţean al PD-L, candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Arad este senatorul Nicolae Ioţcu, liderul grupului parlamentar PD-L din Senat. Actualul lider de grup al senatorilor PD-L va candida însă la preşedinţia CJA numai cu acordul Biroului Permanent Naţional al Partidului, deoarece Ioţcu ar fi vizat pentru mandatul viitor pentru o funcţie importantă în Senat. Gheorghe Seculici, preşedintele  PD-L Arad a declarat însă că a decis să se retragă din această cursă, în primul rând pentru a nu mai da naştere la diferite interpretări privind acapararea puterii administrative de o singură familie, apoi pentru că trebuie să dea şansa unor tineri politicieni de calitate să candideze şi să se afirme şi nu în ultimul rând, deoarece Nicolae Ioţcu este un nume cunoscut în judeţ şi poate duce cu succes la capăt şi această misiune. Gheorghe Seculici va ocupa locul întâi pe lista PD-L la CJA.

Iosif Matula, europarlamentar

Iniţial Gheorghe Seculici s-a gândit la actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Iosif Matula însă acesta are culoar liber spre Parlamentul European. „Există o şansă ca domnul Matula să ajungă europarlamentar şi eu cred că trebuie folosită. Cred că şi organizaţia judeţeană şi cea municipală au foarte mult de câştigat din acest lucru deoarece domnul Matula cunoaşte modalitatea de atragere de fonduri europene şi este important să avem oameni de legătură şi acolo şi la Bucureşti”, a precizat Gheorghe Seculici. Liderul judeţean al PD-L a completat că activitatea sa profesională, de conducător al unei firme importante, l-a făcut să nu candideze pentru preşedinţia Consiliului Judeţean pentru a nu exista nici o urmă de îndoială privind o eventuală accesare de fonduri publice pentru activităţile firmei respective. Senatorul Nicolae Ioţcu, cel desemnat pentru candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean, a declarat: „Mulţumesc domnului preşedinte şi colegilor pentru încrederea acordată. Dacă Biroul Permanent Naţional va aproba această candidatură, după ce voi intra în cursa pentru Consiliul Judeţean, cred că pot asigura o stabilitate la nivel de judeţ, să am o relaţie foarte bună cu toţi primarii pentru ca judeţul Arad să rămână între primele cinci judeţe din ţară în ceea ce priveşte dezvoltarea”. Gheorghe Falcă a precizat că PD-L a demonstrat că poate construi în doar jumătate de oră un ambiţios proiect politic care vizează promovarea unui membru în Parlamentul European, candidatura liderului de grup parlamentar din Senat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, candidatura sa pentru reconfirmarea postului de primar, „toate acestea sub coordonarea domnului Seculici şi a echipei din PD-L”.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro