Stire

La Vărşand - Patru copii ?şi aşteaptă mama

07.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Lidia Căciulă este o femeie de 33 de ani, din Vărşand. A plecat de acasă pe data de 31 martie pentru că nu mai putea suporta corecţiile fizice primite de la soţ şi, de atunci, îşi duce traiul prin azilurile de noapte din Arad.

Cele mai recente semne ale violenţelor pe care le-a îndurat îi brăzdează faţa. Bătută şi debusolată, Lidia a fugit încotro a văzut cu ochii, lăsându-şi cei patru copii cu soţul de etnie rromă şi rubedeniile lui, la Vărşand. Ea spune că vrea să divorţeze iar copiii să-i fie aduşi la Arad. A scris, pe 1 aprilie, o cerere adresată Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în care solicită ajutorul instituţiei în încercarea de a-şi revedea copiii.

Răspunsul întârzie să apară, iar Lidia spune că e amânată de la o zi la alta, pe motiv că nu se găseşte o maşină care să meargă spre Vărşand. De când a fugit de acasă, tânăra mamă a bătut la toate uşile la care spera să găsească un strop de înţelegere, însă acestea s-au închis lăsând-o singură şi disperată.

Mezina Lidiei are doar opt luni, iar mama ei spune că o mai alăptează şi îi este frică pentru soarta celor patru copii: „Nu ştiu nimic de ei de când am fugit, dar vă pot spune că îi bate şi pe ei, aşa cum m-o bătut şi pe mine. Un pahar de sânge o curs când m-o lovit. Nu mai merg acasă, dar ajutaţi-mă să îmi aduceţi copiii. La aia mică nici nu ştiu ce îi dau ei să mănânce, că o mai alăptez şi nu i-am mai dat de o săptămână” .

A venit la redacţie răvăşită şi puţin incoerentă, sperând că poate fi ajutată. Povestea Lidiei e zguduitoare. Mai zguduitor este, însă, faptul că autorităţile i-au dat calificativul de bolnavă psihic şi tratează problema femeii cu o indiferenţă lamentabilă. Şi autorităţile din Pilu au o  variantă a poveştii, anume că Lidia este o obişnuită a azilurilor arădene, care, din timp în timp, îşi părăseşte copiii şi pleacă încotro vede cu ochii, iar copiii nu sunt agresaţi de tatăl lor, dimpotrivă, ei se bucură de un tratament foarte bun în familie.

O anchetă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului în colaborare cu Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară se află în curs de desfăşurare şi urmează să facă lumină în acest caz.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: M.T. ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro