Stire

Primar nemuritor, Omoară comuna Pilu

07.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Că există fenomene paranormale nu este o noutate. Sunt lucruri care se întâmplă în jurul nostru cărora nu le putem găsi nicio explicaţie. Astfel de fenomene se găsesc chiar şi în judeţul nostru. La Pilu se întâmplă ceva ce întrece orice imaginaţie. Numai o simplă plimbare prin comună este demnă de science-fiction: drumuri care par mai degrabă adevărate buncăre, poduri pe care până şi tracilor le era frică să treacă, apă infestată şi lista poate continua.

Ce este însă cu adevărat uluitor, faptul că primarul PSD, Moise Sur este ales de către locuitorii Pilului fără întrerupere timp de 18 ani. Or fi având o doză mai accentuată de masochism, altfel chiar nu am găsi nicio explicaţie.

 Primarul (dacă-l putem numi astfel) Moise Sur este la conducerea comunei de 26 de ani. În 1982, la 23 de ani, avea deja funcţie de conducere în cadrul primăriei. Iar de la Revoluţie până acum a câştigat toate mandatele, ca primar. Are studii de zootehnie, domeniu în care trebuia să şi rămână, iar ca studii superioare se poate lăuda cu cele cinci luni la Şcoala de Partid, efectuate imediat după ’89. De limbi străine ce să mai vorbim, eventual pe cea a păsărilor. Dar bineînţeles că nu şcoala îl face pe om, ci realizările. În cei 26 de ani a reuşit să îşi dea seama că localitatea nu are apă potabilă, nu are gaz, canalizare, podurile stau să se prăbuşească, drumurile sunt impracticabile, nu are câştigat nici un proiect pentru atragerea de adevăraţi investitori.  Doar atât: a realizat că nu are. E şi asta ceva, având în vedere că oricum se bazează pe voturile localnicilor pentru un nou mandat. Se pare însă că doar cu „ştiinţa“ cea de pe urmă a primarului Sur, vor rămâne localnicii şi în viitorul mandat. Motivele invocate de primar pentru nerealizările sale sunt de-a dreptul puerile: „nu am reuşit să fac mai mult deoarece tot timpul am avut parte de o conducere ostilă, fie că a fost vorba despre guvernare sau consiliu judeţean“. Desigur, că la cât de puţin a fost PSD-ul la guvernare, nici nu avea timp primarul să facă ceva. Am putut şi noi să privim o listă pe care primarul şi-a înşiruit realizările. Nu poate să nu te apuce râsul: sunt cinci. Asta în 26 de ani! A modernizat o grădiniţă care nu are însă autorizaţie de funcţionare din cauza apei infestate. A refăcut un pod pe care s-au cheltuit aproape 1 miliard de lei vechi şi care oricând se poate prăbuşi. Tot în program mai scrie: „Atragerea investitorilor şi crearea locurilor de muncă au fost preocupările permanente ale consilierilor PSD“. Măcar bine că omul e preocupat, pentru că de realizat, nu s-a realizat nimic. Despre cât de bine e condusă comuna se poate vedea şi din preţul cu care se vinde un hectar de pământ în Pilu: 27 de milioane şi asta dacă eşti norocos. În condiţiile astea ne punem întrebarea paradoxală: cum de a reuşit Pilu să fie una  dintre cele mai sărace comune cu cel mai longeviv primar?

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro