Stire

CLM - Tentativă benefică pentru CET

09.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Consilierii locali au votat ieri favorabil mandatarea în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC CET Arad SA şi accesarea creditul în valoare de 2,3 milioane de euro care ar salva centrala pe hidrocarburi de la închidere.

Pe marginea acestui subiect nu au fost prea multe discuţii, având în vedere că la reunirea comisiilor de specialitate aceasta a fost una dintre cele mai dezbătute teme, iar la dispoziţia lor au fost puse toate documentaţiile necesare. Dar consilierul Edeleni Coloman nu a uitat faptul că acesta a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei CLM de acum două săptămâni. De această dată la dosarul CET au mai fost adăugate câteva acte care să demonstreze necesitatea accesării creditului pentru reabilitarea centralei pe hidrocarburi: termenul limită (30 iunie) pe care l-au dat cei de la Mediu pentru rezolvarea problemelor, oprirea tuturor instalaţiilor mari de ardere şi partea de CF care e liberă de sarcini. „L-am scos de pe ordinea de zi a şedinţei trecute, l-am amânat atâta timp, iar acum l-am reintrodus în şedinţă deşi nu a apărut niciun document sau un argument în plus care să demonstreze situaţia clar. Dacă tot în forma asta este proiectul, de ce nu l-am votat atunci când a fost introdus, ci a trebuit să îl amânăm?”, a întrebat Edeleni Coloman.

Problemă rezolvată

Ceea ce a reamintit viceprimarul Tiberiu Dekany şi care a reprezentat o piedică în votarea proiectului este apariţia în ultimul moment a unei revendicări privind o suprafaţă de teren pe care este amplasată centrala pe hidrocarburi. Tiberiu Dekany, viceprimarul oraşului a adăugat faptul că, „data trecută s-a amintit despre o revendicare pe baza Legii 10, eu cerând ca cineva din consiliul de administraţie sau directorul să vorbească pe marginea acestui subiect. Dar chiar dacă a apărut această revendicare noi puteam vota atunci mandatarea consilierilor pentru că situaţia juridică a societăţii nu s-a rezolvat de atunci şi până acum prin implicarea acestor reprezentanţi în AGA”. Potrivit viceprimarului, cele două chestiuni se puteau rezolva în paralel, deoarece situaţia terenului revendicat s-a rezolvat a doua zi după ce solicitarea a fost făcută publică prin semnarea unui răspuns către solicitantul terenului de la CET, în momentul de faţă problema suprafeţei de teren fiind rezolvată. În urma clarificării neînţelegerilor existente în privinţa terenului societăţii, aleşii locali au votat favorabil proiectul prin care se încearcă salvarea centralei.         

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro