Stire

Centura de S-E a trecut de urbanism

10.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Gheorghe Falcă, primarul oraşului, a anunţat ieri că a semnat avizul pentru emiterea Certificatului de Urbanism necesar demarării lucrărilor la centura de sud-est a oraşului.

Şoseaua de centură se va întinde pe o lungime de aproxima tiv 10 kilometri şi va trece prin  Sânicolaul Mic, Fântânele şi Vladimirescu.

Cu această ocazie, primarul a prezentat şi traseul centurii: va pleca de la intersecţia autostrăzii cu drumul naţional Arad-Timişoara, trece prin estul cartierului Sânicolaul Mic, ajunge pe teritoriul administrativ al comunei Fântânele, traversează râul Mureş, ocoleşte pădurea de la Vladimirescu şi va ajunge la intersecţia de la Combinatul Chimic (unde de altfel se face şi joncţiunea).

Şoseaua de centură va avea regim de drum naţional expres     cu un acostament destul de mare, potrivit celor declarate de primarul Gheorghe Falcă. „Ministerul Transporturilor a spus că proiec tul pentru centură este finalizat  şi trebuie să obţinem autorizaţia  de construcţie. Cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi  Drumuri, dacă totul decurge conform planului, vor putea da acordul pentru începerea lucrării un-deva pe la mijlocul anului viitor”,   a menţionat Gheorghe Falcă, primarul oraşului.

Iar potrivit declaraţiilor făcute de primar, odată finalizate lucrările la autostradă şi la şoseaua de centură, Aradul are inel complex. „Iar dacă se va face şi drumul expres Arad-Oradea, Aradul are încă jumătate de inel în plus în partea de nord a oraşului”, a adăugat primarul Gheorghe Falcă.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro