Stire

Falcă, felicitat de Guvern

10.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Gheorghe Falcă, primarul Aradului a făcut publică nota de constatare a Comisiei de Inspecţie în Administraţia  Publică din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Raportul Comisiei cuprinde principalele concluzii rezultate în urma inspecţiei efectuate privind „activitatea primarului cu privire la atribuţiile exercitate în calitate de reprezentant al statului în condiţiile legii şi a secretarului unităţii administrativ-teritoriale”.

Primarul Gheorghe Falcă a menţionat că a fost felicitat de membrii Comisiei guvernamentale pentru modul în care a îndeplinit calitatea de ofiţer de stare civilă, pentru modul în care s-au organizat alegerile, pentru Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Socială (a prestat servicii pentru 93.240 de beneficiari şi a finalizat 21 de proiecte), pentru organizarea activităţii în situaţii de urgenţă, pentru punerea în aplicare a legii venitului minim garantat, pentru activitatea de ordonator de credite, pentru transparenţa decizională şi inspecţia în construcţii.

Prefectura să urmeze exemplul

Dar oriunde mai există şi nereguli, astfel că şi la Primărie Comisia guvernamentală a găsit câteva scăpări: la Serviciul de Integrare Europeană jumătate din posturi sunt vacante şi stimularea deficitară a angajaţilor; nerealizarea statutului oraşului (măsura va fi rezolvată până la sfârşitul lunii septembrie); corespondenţa dificilă cu beneficiarii Legii 10 şi numărul redus de angajaţi în aplicarea legii; realizarea inventarului documentelor din arhiva primăriei deoarece experţii au concluzionat că gestiunea arhivei nu a fost inventariată şi predată cu acte legale, iar „multe documente şi alte materiale sunt depozitate pe podea ceea ce este contrar legii ” (primarul s-a angajat ca până la sfârşitul lunii septembrie să se rezolve şi această problemă). „Îl rog pe prefect ca înainte să facă afirmaţii care nu sunt adevărate să se gândească că adevărul iese întotdeauna la iveală. Ar trebui să se gândească şi el să facă public raportul privind controlul efectuat de Comisia guvernamentală la instituţia pe care o reprezintă. De asmenea, sunt bucuros de faptul că s-a făcut acest control şi de rezultatele acestuia deoarece mă ajută şi mă avantajează în activitatea pe care o am. Prin aceasta se demonstrează că multe atacuri vechi ale prefectului nu au nicio fărâmă de adevăr”, a adăugat primarul Gheorghe Falcă

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro