Stire

Poliţişti acuzaţi de violenţă

10.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Un tânăr de 28 de ani acuză câţiva poliţişti ai Secţiei Nr.1 din Cartierul Aurel Vlaicu că l-ar fi bătut crunt în noaptea de marţi spre miercuri.

Paul Ardelean se deplasa pe jos pe strada Fraţii Neumann când a fost oprit de un echipaj care i-a cerut să se legitimeze. Pe motiv că ar fi refuzat să se deplaseze cu ei la secţia de Poliţie, oamenii legii l-ar fi bătut în ultimul hal, rupându-i o mână. „Ieri noapte mergeam spre casă şi când am trecut pe lângă stadion am fost oprit de un echipaj al poliţiei care mi-a cerut să mă legitimez. Le-am arătat actele după care au început să mă jignească, din senin, făcându-mă gunoi şi idiot.      M-au căutat şi prin buzunare, moment în care am fost ameninţat că voi fi dus la secţie şi apoi în pădure «să-mi arate ei mie».    Mi-au zis să îi însoţesc la secţie iar eu am refuzat, aşa că m-au bătut iar apoi m-au încătuşat şi m-au dus cu forţa la secţie. Ziceau că au fost ceva spargeri de maşini prin zonă şi mă considerau suspect”, spune tânărul agresat. „Asta e mişelie, în loc să apere drepturile cetăţenilor, omoară cetăţenii? Nu se poate aşa ceva”, intervine tatăl tânărului vădit supărat. „Sigur că nu se poate aşa ceva, i-au luat cheile de la apartament din buzunar şi au venit la ora două noaptea la uşa noastră să încerce cheile să vadă dacă le-a dat adresa corectă. Dar când m-au auzit la uşă au fugit. Laşii ”, intervine şi mama lui Alin, cu lacrimi în ochi.

Victima mai spune că, într-un final, poliţiştii l-au dus la urgenţe unde mâna stângă i-a fost pusă în ghips însă radiografia încheieturii ar fi dispărut. Familia tânărului este hotărâtă să depună plângere împotriva agresorilor iar ieri au umblat toată ziua pe la medici pentru radiografii, tomografii şi investigaţii corporale.

Surse din cadrul Poliţiei ne-au informat că tânărul era suspect în cazul unor spargeri. În temeiul unei sesizări cu privire la faptul că trei tineri au încercat să pătrundă prin efracţie într-un magazin şi din datele existente era posibil ca aceştia să se fi îndreptat spre Cartierul Aurel Vlaicu, un echipaj de poliţie a oprit un tânăr, care avea capul acoperit cu o glugă şi care nu îşi justifica prezenţa la ora şi locul respectiv. Pentru că exista suspiciunea ca acesta să fie unul din membrii grupului de tineri mai sus menţionaţi, i s-a solicitat să prezinte lucrurile pe care le are asupra sa. Tânărul a refuzat acest lucru şi a aruncat, din buzunar un obiect pe care, ulterior, poliţiştii l-au ridicat în prezenţa unui martor, constatând că este un cuţit. La secţie asupra sa s-au găsit o pereche de mănuşi din material textil şi o cheie de autoturism. Deoarece, tânărul a acuzat dureri la braţul stâng, poliţiştii l-au condus la Spitalul Clinic Judeţean Arad, pentru consult şi îngrijire medicală, după care a fost condus din nou la sediul secţiei de poliţie pentru continuarea cercetărilor.

„Tânărului i-au fost întocmite acte sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de arme albe. Vom verifica şi aspectele privind comportamentul poliţiştilor iar în momentul în care se va finalize ancheta, vom face publice datele”, ne-a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt IPJ Arad. 

Mai mult, oamenii legii susţin că tânărul ar mai fi fost implicat într-un conflict cu poliţiştii. În urmă cu câteva luni, acesta împreună cu alţi doi amici ar fi refuzat să oprească maşina în care se aflau. A urmat o cursă periculoasă prin oraş, poliţiştii reuşind, într-un final, să-i reţină.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro