Stire

Rutieriştii arădeni la Summitul NATO

14.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Cei 26 de poliţişti arădeni care au participat, alături de alţi o mie de colegi ai lor din ţară, la Summitul NATO, au ajuns acasă. Pentru că acest eveniment a fost unul mult aşteptat şi, poate unic, nu am rezistat „tentaţiei” şi am stat de vorbă cu câţiva dintre cei care au fost la doi paşi de cel mai puternic om al planetei, aşa cum mai este denumit preşedintele Bush.

Agenţii au lucrat în două ture iar principalele misiuni pe care le-au primit au fost cele legate de însoţirea şi asigurarea deplasării în siguranţă a coloanelor oficiale, în securizarea celor peste 3.000 de participanţi la eveniment dar şi în fluidizarea traficului rutier din afara zonelor securizate şi în constituirea de dispozitive de ordine publică în zona obiectivelor temporare.

La începutul discuţiei, rutieriştii au fost destul de rezervaţi, însă pe parcurs limbile au început să li se dezlege şi să ne povestească deschis cât de mult le-a plăcut această experienţă şi cât de încântaţi sunt de tot ceea ce s-a petrecut la Bucureşti în cele 14 zile pe care le-au petrecut acolo.

Deşi programul a fost unul foarte încărcat şi destul de obositor, această experienţă le-a lăsat un gust dulce şi nici unul dintre ei nu regretă că a ales să participe la un eveniment de o asemenea amploare. „Programul a fost destul de greu, ne trezeam la ora trei noaptea. Ne îmbrăcam iar la 4.15 pleca autobuzul care ne ducea de la Academia de Poliţie, unde am fost cazaţi, la culoarul unic. Programul nostru de lucru era între 6.00-14.00. A fost destul de obositor pentru că nu am avut nici o zi liberă. Dar pe tot parcursul evenimentului nu a avut loc nici un eveniment rutier, iar asta nu poate decât să ne bucure. Însă când treceau maşinile preşedinţilor Bush şi Putin cădea semnalul şi telefoanelor şi nu mai puteam comunica nici măcar prin staţii. Cât am stat la Bucureşti am reuşit să mergem şi la un meci de fotbal, la Steaua-UTA”, ne-a declarat F.B.

Dintr-o dată s-a făcut linişte, fiecare îşi amintea prin ce au trecut în cele 14 zile în care au fost departe de casă şi în care au avut o misiune atât de grea. „A fost foarte greu dar şi interesant. O experienţă care merită trăită. Nu în fiecare zi ţi-e dat să îl vezi pe Bush trecând pe lângă tine. Mi s-a ridicat şi părul pe mâini când a trecut pe lângă mine. Însă noi trebuia să stăm cu faţa la pericol şi cu spatele la coloană, nu m-am putut întoarce să mă uit. Evenimentul a fost foarte bine organizat şi toată lumea a luat acest lucru foarte în serios. Însă noi, la un moment dat, număram zilele care au mai rămas până la întoarcere, ca în armată”, spune Sorin Hăbălău. „Da, într-adevăr a fost greu, dar este o experienţă unică. Iar la întoarcere am fost primiţi foarte călduros de şefi. Apoi am avut şi câteva zile libere ca să ne revenim”, intervine Bella Simeny.

Se pare că rutieriştii arădeni au dus la capăt cu brio şi această misiune cu toate că a fost una dificilă şi foarte diferită de activitatea lor zilnică. La întoarcere au fost întâmpinaţi călduros şi în curând vor fi premiaţi pentru această performanţă.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro