Stire

Primul arădean vicepreşedinte la IMM-uri

15.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Mircea Purcaru a fost ales, pe 12 aprilie, la Sinaia, vicepreşedinte al Consiliului Naţional   al Întreprinderilor Private Mici  şi Mijlocii din România la nivel naţional.

Preşedintele CNÎPMMR Filiala Arad îşi va exercita atribuţiile alături de alţi 26 de vicepreşedinţi din ţară, în timp ce Ovidiu Nicolescu a fost reales în funcţia de preşedinte iar funcţia de prim-vicepreşedinte i-a revenit lui Ioan Mintaş, reprezentantul micilor întreprinzători din Oradea. Pentru Arad, participarea delegaţiei la Convenţie a reprezentat o premieră.

„Ne dorim ca dialogul pe care îl avem cu autorităţile centrale şi locale sprijinul pe care acestea promit să îl acorde IMM să devină unul real, palpabil, nu să avem parte doar de declaraţia bunelor intenţii. Pentru ca întreprinzătorii să poată accesa mult aşteptatele programe de finanţare, nu e nevoie doar de proiecte bine întocmite, ci şi de transparenţă în acordarea lor, precum şi de proceduri flexibile care să uşureze munca IMM”, a arătat Purcaru.

Pe lângă alegerile structurilor de conducere, scopul Convenţiei Naţionale a CNÎPMMR, aflată la cea de-a cincea ediţie, a fost conturarea Strategiei de acţiune a Consiliului. Obiectivele acesteia sunt creşterea densităţii IMM-urilor de la 26 la 40 la mia de locuitori, până în 2013, creşterea numărului locurilor de muncă în medie cu 5% anual, dezvoltarea de reţele puternice de centre furnizoare de servicii suport, asistarea IMM-urilor în elaborarea proiectelor pentru accesarea de fonduri, realizarea de parteneriate public-private şi acţionarea fermă contra corupţiei.

Români aserviţi

Mircea Purcaru îşi manifestă dezaprobarea faţă de abuzurile săvârşite asupra transportatorilor români. Purcaru i-a acuzat şi pe reprezentanţii Ambasadei din Budapesta: „Ambasadele au personal plătit ca să îi sprijine pe întreprinzătorii care au legătură cu respectivele state dar reprezentanţii României de la Ambasada din Budapesta au un comportament aservit faţă de autorităţile maghiare, motivând că nu pot lua atitudine în ţara şi pentru legile altora”. Între timp, românii care merg în Ungaria, fie şi cu autocarul, sunt ilegal controlaţi de angajaţii Ministerului Maghiar de Finanţe iar consulul de la Szeged spune că transportatorii români nu au depus Guvernului din Ungaria nicio sesizare legată de aceste anomalii.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro