Stire

Tragedie rutieră la Vinga

15.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa pe deja bine cunoscutul DN 69, în zona localităţii Vinga, pe când se îndreptau spre locul de muncă. Autoturismul în care se aflau cei doi a intrat pur şi simplu sub un TIR, pe o porţiune de drum drept. Se pare că autoturismul marca Dacia nu avea viteză mare iar poliţiştii au stabilit, din primele cercetări, că şoferul a aţipit la volan.

Impactul dintre cele două autoturisme a fost atât de puternic încât victimele şi-au pierdut viaţa pe loc, iar maşina a fost spulberată, bucăţile de caroserie împrăştiindu-se pe zeci de metri.

Tragedia a avut loc ieri dimineaţă, în jurul orei 6, între localităţile Şagu şi Vinga. Autoturismul victimelor rula spre Arad, iar la un moment dat a intrat pe contrasens. Impactul cu autocamionul care circula regulamentar a fost nimicitor. „Şi acum sunt în stare de şoc în urma tragicului eveniment. Am încercat din răsputeri să evit autoturismul dar nu am reuşit. A fost vorba de o fracţiune de secundă, nu am putut face nimic. Nu a fost vina mea dar oricum nu mă simt bine. Va fi foarte greu să trăiesc cu gândul că am luat parte la un accident în care două persoane şi-au pierdut viaţa”, spune cu lacrimi în ochi Ion S., şoferul TIR-ului.

Două ambulanţe şi o maşină de la descarcerare au sosit imediat la faţa locului, însă pentru cei doi bărbaţi din Dacie era deja prea târziu. Aceştia se aflau fără suflare între fiarele contorsionate ale maşinii.

În urma dicuţiilor cu poliţiştii prezenţi la faţa locului, aceştia au afirmat că ancheta va stabili cauzele exacte care au dus la producerea tragicului accident, dar din cercetările preliminare se pare că trecerea pe contrasens în mod inopinat s-a datorat aţipirii la volan a şoferului Daciei. „Atragem atenţia tuturor participanţilor la trafic şi le reamintim că oboseala la volan şi neatenţia în condus pot duce la adevărate carnagii pe şosele. Nu lăsaţi oboseala să vă slăbească vigilenţa, iar în situaţia unor deplasări mai lungi pauzele pe timpul şofatului sunt indispensabile. Timpul de odihnă nu este un timp irosit”, ne sfătuieşte Adrian Lile, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere.

În urma accidentului, ambele vehicule au rămas blocate pe una dintre benzi, fiind necesară intervenţia echipei de descarcerare  şi a unor persoane voluntare pentru scoaterea acestora în afara şoselei. Din această cauză, aproximativ 40 de minute s-a circulat pe un singur sens.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro