Stire

Premieră teatrală arădeană - Ovidiu Ghiniţă, c?ştigător la UNITER

15.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Actorului arădean Ovidiu Ghiniţă i-a fost decernat aseară premiul Cel mai bun actor în rol secundar în cadrul Galei premiilor Uniunii Teatrale din România pentru rolul Tatăl din spectacolul Vis. Toamna de Jon Fosse în regia lui Radu Afrim.

Actorul Ovidiu Ghiniţă a fost prezent la gala ce a avut loc în sala I.L. Caragiale a Teatrului Naţional însoţit de către Laurian Oniga directorul Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad. Ovidiu Ghiniţă a concurat pentru acest premiu împotriva a doi cunoscuţi actori români: Gabriel Duţu pentru rolul Medicul din spectacolul Recviem, la Teatrul Bacovia, Bacău şi Dan Glasu pentru rolul Ilia Afanasievici Samraev din spectacolul Pescăruşul, la Teatrul Naţional „Radu Stanca“, Sibiu.

Dorind să aflăm mai multe despre felul cum a primit teatrul arădean această veste l-am contactat telefonic pe Ovidiu Cornea, secretar literar al instituţiei. Domnia sa ne-a declarat că: „Este pentru prima oară când teatrului din Arad i se decernează un premiu UNITER. Nominalizări au mai fost, cele mai recente fiind cele patru pentru spectacolul Iubirea Fedrei de anul trecut, dar este pentru prima oară când un actor sau un spectacol din Arad este premiat la această gală.“

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Cristina Lazurca ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro