Stire

SMURD-ul ?n acţiune

18.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Modulele SMURD (Serviciul Mobil de Urgenţă, Resuscitare şi Descarcerare) au fost puse în funcţiune începând cu data de 17 aprilie de către Secţia de Intervenţie Bârzava şi Garda nr. 2 Chişineu-Criş din cadrul Secţiei de Intervenţie Ineu.

Aceste module vor interveni în sprijinul cetăţenilor, în caz de urgenţă, prin apelarea numărului unic 112, vor acorda primul ajutor şi vor transporta victimele la Unitatea de Primire Urgenţe Arad. Ambulanţele sunt de tip B2, folosite pentru primul ajutor şi transport, fiind încadrate cu personal specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad. Acestea sunt la dispoziţia pacienţilor non stop.

Timp de 30 de zile, personalul a participat la un curs de pregătire pentru prim-ajutor şi descarcerare, desfăşurat de către Centrul Regional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă şi Descarcerare Timiş al ISU Banat.

Câte un asistent medical cu experienţă, din cadrul SMURD Târgu-Mureş se află în cele două subunităţi şi încadrează modulele de urgenţă SMURD pe o perioadă de zece zile pentru a ajuta personalul arădean să respecte procedurile medicale. Principalele atribuţii constă în acordarea primului ajutor de bază prin manevre de resuscitare cu defibrilatorul semiautomat, imobilizare, hemostază şi transport în regim de urgenţă.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro