Stire

PD-L confirmă că este cea mai puternică, credibilă şi serioasă forţă politică din judeţ

21.04.2008 ⋅ 0 comentarii

interviu cu senatorul Nicolae Ioţcu, candidatul PD-L pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad

– Domnule senator, PD-L prezintă liste complete de candidaţi pentru alegerile locale în judeţul Arad. Cum caracterizaţi oferta electorală a partidului pentru populaţia judeţului?

– Prin faptul că am depus liste complete în toate centrele administrative din judeţul Arad nu facem decât să confirmăm faptul că suntem cea mai puternică, cea mai serioasă şi cea mai credibilă forţă politică din judeţ. Oferta noastră electorală este cunoscută deja de cetăţenii localităţilor în care PD-L are primar. Cei peste 40 de primari democrat-liberali în funcţie au demonstrat faptul că sunt buni gospodari, iar localităţile pe care le păstoresc sunt mai dezvoltate decât alte localităţi ale judeţului. Am demonstrat că ştim să administrăm judeţul, în cei patru ani de când suntem la conducerea Consiliului Judeţean Arad, am demonstrat că noi construim. De asemenea, PD-L Arad are o echipă puternică, formată din personalităţi distincte, dar care ştiu să lucreze împreună. Sunt convins că populaţia judeţului Arad vede diferenţa între noi şi celelalte partide, compară localităţile între ele şi la momentul votului cetăţenii Aradului vor şti să voteze ceea ce e mai bine pentru judeţul lor. Oferta noastră electorală presupune continuarea proiectelor începute şi începerea altor proiecte. Să nu uităm că am atras fonduri însemnate pentru municipiu şi judeţ, că           s-a refăcut podul de la Săvârşin, se construieşte un nou pod la Bocsig, că s-au reparat şi modernizat în 3 ani mai multe drumuri judeţene decât în alţii 10 ani, că s-au deschis peste 200 de lucrări în domeniul infrastructurii şcolare, s-au reparat, modernizat şi ridicat din temelii grădiniţe şi şcoli, unele lucrări fiind deja finalizate, iar lista poate continua. Este o ofertă concretă, palpabilă, singura noastră preocupare fiind ca oamenii să cunoască autorii realizărilor. Vor fi multe intoxicaţii ale altor partide, care nu au ca argument, sau ofertă dacă vreţi, multe realizări, ci asumarea realizărilor altora.

– Care sunt argumentele cu care credeţi că veţi convinge electoratul arădean să opteze pentru candidaţii PD-L?

– Cele mai bune argumente sunt realizările din localităţile administrate de primari PD-L. Sunt argumente la fel de bune pentru comunităţile care au în fruntea lor primari PD-L, dar şi pentru comunităţile care au primar de altă culoare politică. În ceea ce-i priveşte pe primii, situaţia este cât se poate de clară. Iar cei care vin la primării ca şi candidaţi, nu vor face decât să arate oferta PD-L din alte localităţi, raportată la localitatea lor. Sunt încrezător în forţa Partidului Democrat Liberal, în faptul că vom avea rezultate de excepţie la alegerile locale. Şi asta pentru că suntem o echipă de oameni profesionişti, care cunosc problemele comunităţii şi ştiu cum să le rezolve. Suntem alături de oameni, împreună cu ei. Ştim ce avem de făcut şi facem ce trebuie!

Nicolae Ioţcu nu se sperie de uninominal

– Desemnarea dumneavoastră drept candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Arad a fost o surpriză dar şi o confirmare. Care credeţi că sunt atuurile dumneavoastră în această cursă electorală, prima în sistem de vot uninominal pentru câştigarea preşedinţiei Consiliului Judeţean?

– Aşa cum bine aţi remarcat, în actualul sistem a apărut un element nou şi foarte important. Pentru prima dată, preşedintele consiliului judeţean va fi desemnat prin vot direct, al cetăţenilor, nu printr-o negociere a partidelor politice. Este un semnal important, prin care se aduc în prim-plan oamenii, nu listele de partid. Fiecare va putea să opteze pentru persoana pentru care doreşte să opteze. Astfel, atât oamenii politici cât şi formaţiunile politice vor trebui să gândească altfel alegerile ce vin. nu vor mai exista politicieni care să se ascundă după nişte liste de partid. Cât priveşte desemnarea mea, eu cred că a venit ca urmare a activităţii mele politice de-a lungul timpului, dar mai ales în ultimii trei ani şi jumătate, de când reprezint Aradul în Senatul României. În această perioadă m-am bătut pentru nevoile judeţului, am adus sume importante pentru diferite obiective judeţene, de la podul de la Săvârşin până la Catedrala Ortodoxă. Nu vreau să înşir toate realizările la care mi-am adus aportul, pentru a nu insinua că-mi creez o oportunitate electorală. Sunt convins că în comunităţile pe care le-am ajutat aceste lucruri sunt cunoscute şi, la momentul votului, fiecare cetăţean onest şi responsabil va şti cum să răsplătească acest ajutor, va şti să ajute la continuitatea proiectelor aflate în derulare. N-aş vrea să trec aşa de uşor peste importanţa votului uninominal la preşedinţia Consiliului Judeţean Arad. Este o noutate legislativă şi electorală insuficient mediatizată. Cred că fiecare cetăţean trebuie să ştie faptul că poate să-şi voteze preşedintele consiliului judeţean în mod direct, aşa cum îşi votează preşedintele ţării sau primarul. Este, în primul rând, o responsabilizare a clasei politice. Cetăţenii vor şti pe cine să ia la rost, respectiv pe cine să felicite, în funcţie de rezultate.

PD-L Arad, între primele 5 din ţară

– Care credeţi că va fi poziţia organizaţiei judeţene a PD-L Arad după alegerile locale, dintre organizaţiile partidului la nivel naţional?

– Faptul că în ultimii patru ani am dat un vicepremier, un secretar de stat, un lider de grup al Senatului României şi un primar al cărui oraş este considerat ca fiind cu cea mai accelerată dezvoltare din România, ne obligă foarte mult. Ne obligă să ţinem ştacheta acolo sus, între primele cinci judeţe. Am demonstrat acest lucru atât la referendumul de susţinere a preşedintelui Traian Băsescu, cât şi la alegerile europarlamentare. Acum, la alegerile locale, consider că vom fi din nou acolo, între primele patru sau cinci organizaţii judeţene, în ceea ce priveşte procentul electoral judeţean. ba chiar cred că avem forţa de a fi între primele trei organizaţii.

– Vă rugăm să transmiteţi un mesaj pentru electoratul arădean înaintea demarării efective a campaniei electorale pentru alegerile locale.

– Doresc să-i asigur pe cetăţenii Aradului că avem cea mai bună ofertă electorală. este o ofertă în care se regăsesc oamenii. Dorim să ridicăm judeţul Arad la nivelul la care-l merită, un nivel occidental. Uniunea Europeană ne oferă bani şi vă asigur că echipa Partidului Democrat Liberal va şti să obţină aceşti bani pentru judeţul nostru, pentru cetăţenii judeţului nostru. Suntem o echipă de oameni profesionişti, care cunosc problemele comunităţii şi ştiu cum să le rezolve. Suntem alături de oameni, împreună cu ei. Ştim ce avem de făcut şi facem ce trebuie!

– Asociaţia ProDemocraţia, Clubul Arad, a făcut apel la partidele politice pentru o campanie electorală curată. Cum se va alinia PD-L la acest îndemn?

– PD-L deja face un apel la o campanie curată. Domnul Gheorghe Falcă a oferit flori, într-un mod simbolic, celor care ne atacă şi a promis că vom oferi flori de fiecare dată când vom fi atacaţi. Sigur, nu putem rămâne pasivi la jigniri, astfel că vom riposta ori de câte ori se va depăşi măsura. Dar cred că atâta timp cât disputele politice rămân doar la stadiul de dezbatere politică, la oferte electorale, nu va fi o campanie murdară. din păcate, sunt deja atacuri la persoană, jigniri, acuzaţii fără acoperire, care sigur se vor intensifica în perioada campaniei propriu-zise. Vom încerca să ne menţinem departe de aceste atacuri, dar nici nu vom rămâne pasivi la murdăriile partenerilor de competiţie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro