Stire

Prefectura Arad - Noi termene pentru infrastructură

22.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Deşi lucrările erau trecute în grafic să înceapă mai devreme, Gavril Popescu, prefectul judeţului a declarat că a purtat o discuţie cu directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara cu privire la modalităţile, lucrările     şi termenele privind construcţia autostrăzii Nădlac-Arad, a autostrăzii Arad-Timişoara şi a drumului expres Arad-Oradea.

Astfel că, pentru autostrada Nădlac-Arad cu o lungime de 38,5 km, conform celor declarate de prefect, s-a stabilit sursa de finanţare: Fondul de Coeziune şi Guvernul României. Valoarea totală a lucrărilor ce se vor efectua se ridică la suma de aproximativ 174 de milioane de euro, termenul propus pentru începerea lucrărilor fiind anul 2009, iar finalizare a acestora undeva în 2012.

Deşi demararea lucrărilor pentru această investiţie trebuiau începute în vara acestui an, pentru by-passul Arad-Timişoara, care va avea regim de autostradă şi o lungime de 44 de km, sursa de finanţare va fi stabilită de Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii. Valoarea totală a lucrărilor se cifrează la suma de aproximativ 307 milioane de euro, termenul de începere a acestora fiind tot anul 2009, iar finalizarea în 2011.

Pentru drumul expres Arad-Oradea, cu profil de autostradă şi o lungime de 56 de km valoarea investiţiei se ridică la suma de 392 de milioane de euro. Lucrările la aceasta vor demara în cursul acestui an (asta dacă nu vor fi amânate la fel ca în alte cazuri), urmând a fi finalizate în 2010. 

„Pentru judeţul nostru, este un lucru deosebit de important pentru că sunt foarte multe oportunităţi de investiţie în zonă, iar foarte multe firme pun condiţia infrastructurii şi de stabilire a unei legături pe rută de autostradă foarte rapid”, a declarat Gavril Popescu prefectul judeţului.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro