Stire

Raliu la Moneasa

24.04.2008 ⋅ 0 comentarii

În perioada 19 - 26 aprilie, se desfăşoară raliul „Central Europe Rally, Hungary- România 2008“. Este o preselecţie pentru Dakar-ul mare, la care participă 96 de motociclişti, 12 cuaduri (ATV cu tracţiune spate, 84 de maşini şi 40 de camioane. Raliul a avut startul la Budapesta, Dobas, Baia-Mare, Debrecen, Vezsprem, iar sosirea va avea loc la Balaton.

Pe parcursul raliului, între etape au fost introduse de către organizatori mai multe probe   speciale. Toţi participanţii s-au deplasat atât pe drumuri de as-falt - în cazul etapelor, cât şi pe drum de piatră în cazul probelor speciale.

Picanteria acestui gen de raliuri o reprezintă tocmai aceste probe speciale care dau greutate concursului şi fac diferenţa de valoare între concurenţi. Se parcurg în total 1.092 kilometri de probe speciale pe teren pietruit, fără piatră şi teren accidentat. În cadrul etapelor se parcurg în plus 1.621 de legături de drum asfaltat, ajungându-se ca în final raliul să totalizeze 2.713 kilometri. Unul dintre organizatori ne declară că în momentul înscrierilor în concurs erau foarte mulţi concurenţi, însă participarea a fost limitată tocmai pentru că se intenţionează ca astfel de raliuri să fie o preselecţie pentru marele raliu Dakar.

Maşinile care participă la astfel de raliuri costă între 30.000 şi 300.000 de euro, toate trebuind să fie omologate de FIA. Din România participă patru echipaje care să sperăm că vor ajunge la premiera câştigătorilor din 26 aprilie de la Balaton.

În final, menţionăm faptul că în perioada 7-10 mai se va desfăşura la Moneasa un astfel de raliu, dar la dimensiuni mai mici. Raliul face parte din concursul naţional de „Tropy“ şi este organizat de către  membrii clubului „off-road Orca“ Arad, care speră la o prezenţă masivă la acest eveniment.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro