Stire

Festivalul Berii - politică sau distracţie

25.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Politică

Arădenii sunt chemaţi prin tot felul de afişe şi reclame la Festivalul Berii, ce se va desfăşura pe Ştrandul Neptun în perioada 1-4 mai. Multe voci spun că în spate se ascunde campania electorală a viceprimarului Tiberiu Dekany – candidatul Partidului Naţional Liberal pentru primăria municipiului. Reprezentanţii uneia dintre marile companii producătoare de bere - United Romanian Breweries Bereprod – cea care produce şi marca Skol – ce apare pe toate afişele publicitare –spun că nu ştiu de nici o „manevră electorală” aflată în spatele festivalului la care compania este sponsor oficial. Reprezentanţii sponsorului se arată şocaţi de această posibilitate, excluzând din start ca numele lor să fie asociat cu vreun partid politic sau candidat la alegeri. „Noi suntem sponsor oficial al Festivalului Berii  din Arad, prin Skol. Noi încercăm să evităm orice implicare politic. Noi facem aceste manifestări pentru publicul arădean. Dacă vom fi implicaţi electoral, într-un fel sau altul, ne vom vedea obligaţi să tragem de urechi pe unii dintre partenerii noştri din Arad” - ne spune Bogdan Cherciuc, reprezentant al firmei producătoare de bere. Viceprimarul Tiberiu Dekany nici nu confirmă, dar nici nu infirmă implicarea sa electorală în manifestarea cu pricina. „Dar, ce? Are Primăria Arad vreun amestec? Este cumva partener al evenimentului? Nu vreau să discut despre problema ridicată de dumneavoastră. Înainte de toate să îmi spuneţi cine  v-a dat aceste informaţii, iar apoi mai vedem – vă răspund”, a declarat acesta. Organizatorul evenimentului este firma Sky System, cunoscută ca apropiată a vicelui, firmă ce a organizat controversatele evenimente Zilele Aradului şi Eurorevelionul, care fac obiectele unor dosare de cercetare penală.

Urmare a documentării ziarului nostru, în cursul după-amiezii de ieri, firma organizatoare a ţinut să facă anumite precizări.

Distracţia

Mai e puţin până la Festivalul Berii. Dar surpriza vine din altă parte: în acest an vom avea nu una ci două ediţii a festivalului. Asta deoarece ediţia a noua care trebuia să aibă loc în vara anului trecut, va avea loc în perioada 1-4 mai. „Ţinem acum ediţia ce trebuia să aibe loc anul trecut din cauza unor neînţelegeri cu Primăria Arad, privind stabilirea datei în care se va desfăşura festivalul. Din cauza acestor neînţelegeri am rupt parteneriatul cu Primăria pentru că prima dată mi-au zis că îl pot face în iunie, apoi m-au amânat pentru septembrie şi în final pentru octombrie. Asta în condiţiile în care o parte din cheltuieli eu le aveam plătite deja”, a declarat Călin Costea, organizator al evenimentului. Trupele prezente sunt Paraziţii, Francesco Napoli, Dj Project, Tinu Vereşezan, Iris şi Mihai Mărgineanu. Dar, cu toate că festivalul va avea loc, au fost întâmpinate şi probleme în organizarea lui. De exemplu, de la Comisia pentru Avizarea Adunărilor Publice li         s-a trimis o adresă în care este specificat, „comisia a considerat ca  fiind necesară completarea documentaţiei depuse în vederea avizării cu acordul scris al ambilor deţinători a terenului (Serviciul Public Administrare Ştrand şi S.C. Corleone S.R.L.). De asemenea vă rugăm să vă completaţi cererea cu toate elementele cerute de lege (...) însemnul distinctiv pe care îl va purta personalul desemnat să execute măsuri de ordine pe parcursul desfăşurării evenimentului, măsurile pe care le solicitaţi din partea primăriei şi a organelor de poliţie şi jandarmi şi să corectaţi ora până la care se va desfăşura concertul.”

Această adresă a fost trimisă în condiţiile în care, conform lui Călin Costea, „când am fost să vedem documentaţia ce trebuie depusă ni s-a spus că nu e necesar, iar acum apar cu asta. Vreau să vă spun că este un festival apolitic şi nu face parte din vreo campanie electorală.” Leo Aslău, patron al S.C. Corleone, deţinător a parcării la care se face referire a declarat că, „e inadmisibil să se ceară aşa ceva din moment ce parcarea e administrată de o societate privată, terenul e concesionat pe o perioadă de 50 de ani, iar terenul e intabulat în CF. În concluzie parcarea nu are nimic de a face cu Administraţia Ştrandului Neptun.”

Zilele viitoare vom reveni cu noi declaraţii care vor contura desfăşurarea ulterioară a evenimentului şi nivelul de implicare a unora sau altora în această poveste.

Corina Tîmpa

Răzvan Creţu

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul_Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro