Stire

Arădeanul răm?ne după gratii ?n Elveţia

26.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Consulatul de la Berna ne răspunde

Arădeanul care stă după gratii în Elveţia de mai bine de o lună de zile se află în stare bună. Acest lucru l-am aflat de la reprezentanţii Consulatului român din Berna. Răspunsul reprezentanţilor statului român în Elveţia vine după ce, ajungând în posesia unei scrisori trimisă de arădeanul K.C. prietenului său cel mai bun, ne-am interesat de situaţia în care se află concitadinul nostru. Acesta, aşa cum îi scria prietenului, a fost închis la începutul acestei luni pentru o banală amendă, pentru care trebuia să rămână după gratii nu mai mult de cinci zile. Cu toate acestea, K.C. se află şi în acest moment în închisoare aparent fără motiv. Tănărul scria: „Ceau Marius. Îţi scriu această scrisoare că nu mai rezist în halul ăsta…nu mă bagă nimeni în seamă aici, de azi sunt în greva foamei, nu mai mânânc până nu se clarifică situaţia. Mă ţin aici fără nici un motiv. M-am hotărât deci să nu mai mânânc nimic, şi ce o să păţesc nu mă interesează. Îşi bat joc de toţi cetăţenii români, după mintea lor toţi sunt vinovaţi doar pentru simplul fapt că sunt români.  Dacă se întâmplă ceva cu mine o să aflii de la ambasada României, deoarece am trimis o scrisoare de înştiinţare statului roman că sunt în refuz de hrană. Ai grijă de tine şi să îi spui mamei mele că o iubesc...”

Autorităţile se implică

Deşi hotărât să rămână în greva foamei până îi se va face dreptate şi va fi băgat în seamă, am fost informaţi de cei de la Consulatul din Berna că starea arădeanului este bună şi că a renunţat la grevă după o zi şi jumătate. „Am primit scrisoarea de înştinţare cum că K.C este în refuz de hrană şi m-am deplasat a doua zi la închisoare pentru a sta de vorbă cu tânărul. Am vorbit cu procurorul şi situaţia pare să fie sub control. Nu vă putem spune pentru ce este încă reţinut deoarece legea nu ne permite să o facem, dar vă putem spune doar  că a renunţat la greva foamei iar starea sănătăţii lui este bună. I-am oferit o listă cu alţi avocaţi pe care i-am putea pune la dispoziţie dar m-a refuzat politicos, spunându-mi că acum este bine reprezentat. Precizez de altfel că m-am ocupat personal ca cel în cauză să beneficieze permanent de un translator, lucru absolut normal pentru orice deţinut străin. Pare să fie destul de bine acum, doar că este îngrijorat, ca orice cetăţean, indiferent de origine, aflat în puşcărie. Vă pot asigura că în momentul de faţă  beneficiază de tot confortul.”, ne-a declarat Corvin Chiorniţă, şeful secţiei consulare din Berna, Elveţia.

K.C. îşi va petrece deci sărbătorile pascale încarcerat, departe de familie şi prieteni. Sperăm totuşi ca situaţia lui să se rezolve cât mai urgent, pentru a ieşi la lumină toate neclarităţile legate de acest caz, asta dacă ele încă mai există.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro