Stire

Sistemul sanitar, Vigilenţă de Paşti

26.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Cum îşi petrec sărbătorile reprezentanţii angajaţilor sistemului sanitar arădean

Cu toate că Sărbătorile Pascale ne adună pe toţi în sânul familiei, înconjuraţi de prieteni şi în suflet cu credinţă, angajaţii sistemului sanitar, pe lângă activităţile pe care orice persoană le are cu prilejul acestor sărbători, vor petrece o parte din cele două zile sfinte atenţi la problemele celor care sunt nevoiţi să ia lumină de la lăcaşul de cult amenajat în spital.

Întrebaţi cum aleg să îşi petreacă sărbătorile, majoritatea intervievaţilor ne-au mărturisit că preferă să stea cu familia, să meargă la biserică pentru a-L preaslăvi pe Cel înviat.

Mirandolina Prişcă, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad: „Sfintele Sărbători mă vor găsi în Arad, nu pot spune că sunt în vacanţă, pentru că noi, în sistemul sanitar suntem mereu atenţi la ce se întâmplă în spital, şi sunt conştientă că mai ales în perioada sărbătorilor se fac unele excese. Noi am dori să se prezinte puţini la spital, dar pentru orice eventualitate voi fi mereu disponibilă. Îmi voi petrece Paştele cu familia, cu băiatul meu care a venit acasă de la facultate.”

 Bogdan Totolici, şeful secţiei de Chirurgie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, ne spună: „Îmi voi petrece Paştele şi cu familia iar în paralel voi urmări viaţa de la spital, voi mai face vizite bolnavilor să urmăresc dacă au tot ce le trebuie. Voi încerca să fac şi un control inopinat, să vedem dacă pacienţii sunt trataţi cum trebuie, să se simtă bine chiar dacă sunt internaţi în spital, în spiritul calm al Sărbătorilor Pascale.”

Carmen Lucuţa, managerul Spitalului Clinic Municipal Arad, alege să îşi petreacă sărbătorile alături de familie, şi ocrotiţi de credinţă: „Îmi voi petrece Paştele cu familia, vom merge la părinţii mei împreună cu copiii. Şi bineînţeles la biserică, pentru că de fapt asta se sărbătoreşte: Învierea Domnului Iisus Hristos.”

Gabriela Ţârle, director al Autorităţii de Sănătate Publică Arad, ne spune: „Voi fi împreună cu familia mea, pentru că au venit amândoi băieţii mei de la facultate. Vom lua paşte la Biserica de la UTA.”

Adrian Popa, manager al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie „Salvator Vuia” Arad, ne-a răspuns scurt: „Voi petrece sărbătorile acasă în pat, voi mânca şuncă şi voi bea vin.”

Cu toate acestea, mii de arădeni îşi vor petrece sărbătorile pe patul de spital, sperând ca rudele să-i viziteze pentru a le aduce un pic de căldură în suflete. Mai mult, o mare parte a celor care au norocul să fie de Paşti acasă vor consuma mult prea mult din delicatesele tradiţionale şi inevitabil vor face o plimbare până la Urgenţe, aşa cum se întâmplă an de an.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro