Stire

De Paşti, la iarbă verde

29.04.2008 ⋅ 0 comentarii

Vremea frumoasă şi bunădispoziţia generată de venirea Sărbătorilor Pascale, au făcut ca a doua zi de Paşti să fie sărbătorită tot cu familia şi prietenii... la iarbă verde.

Cu mic cu mare, pe bicicletă sau cu maşina, zeci de arădeni au preferat să se bucure în aer liber de ultima zi de concediu. Majoritatea au ales pădurea din Comuna Vladimirescu, dar şi Pădurea Ceala, pentru a se desfăta cu un joc de fotbal, un joc de cărţi, asezonate cu o bere şi un grătar.

Ioan Roxil, şi-a adunat prietenii de familie şi au bătut drumul până la Pădurea Ceala pentru a uita de atmosfera încărcată din oraş: „Venim săptămână de săptămână aici, să luăm masa, ne-am săturat tot la bloc. Numai că de făcut grătar e cam greu, cam bate vântul...”  La cealalată parte a judeţului, în comuna Vladimirescu, zeci de maşini şi-au croit cale prin praful de pe drumul spre pădure, încărcaţi cu bunătăţuri şi plini de voie bună.

Platoul bine cunoscut din vecinătatea Cabanei, baltă cunoscută local-nicilor, era plin de cei aproximativ 600 de enoriaşi ai Bisericii Baptiste Metanoia din Arad, care de patru ani aleg acest loc să petreacă împreună a doua zi de Paşti. Copilaşi cu mingi, tineri jucând volei sau fotbal, mămici ce purtau grija copiilor şi bărbaţi pricepuţi în ale bucătăriei, au încercat să demonstreze că o zi de sărbătoare poate să însemne mai mult decât a sta tolănit în faţa televizorului. Cristian Barbosu, pastorul Bisericii Metanoia, ne spune: „Bucuria e prea mare de Paşti ca să o sărbătorim numai în Biserică, de aceea luni, aşa cum Maria şi ucenicii L-au întâlnit pe Cel înviat în grădină, în natură, la fel şi noi vrem să Îl celebrăm pe Cel înviat în mijlocul a ceea ce a creat.” Astfel, membrii Bisericii şi familiile acestora au ales să se bucure împreună şi în al patrulea an consecutiv, „iar drept bonus, Domnul ne-a dat o zi cu soare” ne mai spune pastorul Cristian Barbosu.

Iar pădurea părea neîncăpătoare, fiind pregătită parcă de asaltul arădenilor din zilele următoare, culminând cu ziua de 1 mai, când majoritatea arădenilor se vor mai bucura de încă o zi liberă tot în natură, cu muzica la maxim şi desfătări ale trupului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Andreea_Dorotovics ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro