Stire

Cutremurător! Copilul nimănui

02.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Un copilaş de doar doi ani a fost abandonat în curtea unui Centru de Primire Minori din Arad. Micuţul era îngrijit de ceva vreme de nişte cunoştinţe ale tatălui său, care promisese acestora o sumă de bani lunară drept recompensă pentru faptul că îi îngrijesc odrasla. Se pare însă că tatăl a dispărut fără urmă, după ce s-a văzut scăpat de o povară - fiul său.

Andrei a fost adus ca pe un obiect nefolositor, de cele două persoane care îl aveau temporar în îngrijire, la Centru de Primire Minori.  Aici, de frică că nu vor putea renunţa aşa uşor la el, l-au lăsat pe micuţ în curte, şi fără nici o explicaţie au fugit, aruncând actele băieţelului peste poar-tă. Imediat a fost sesizată poliţia, însă cei doi parcă au intrat în pământ, pentru că nu au mai fost de găsit. „L-au lăsat lângă poartă, aici pe scări. Au intrat un pic şi au vorbit cu cineva de-aici dinăuntru, dar probabil că nu le-a convenit ce le-au spus cei de acolo şi au ieşit afară. L-au lăsat pe copil, au ieşit şi au aruncat o pungă cu acte peste poartă, apoi au    luat-o la fugă. Imediat a fost chemată poliţia dar nu se ştie încă nimic. Doamnele de aici s-au ocupat de copil până a fost dus la spital”, ne-a povestit unul din portarii Centrului.

Cu ajutorul documentelor aruncate peste poartă, autorităţile au reuşit să identifice familia copilaşului. „Am identificat minorul şi tatăl şi se pare că părinţii au plecat din judeţ pentru că nu au fost de găsit la domiciliu. Părinţii sunt greu de găsit deoarece ei nu mai locuiesc la domiciliul indicat în acte de câţiva ani. Cei care l-au abandonat spun chiar că aceştia ar fi plecaţi în străinătate, la muncă”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt IPJ Arad.

Micuţul  a fost transportat imediat la spital, deoarece asistenţii centrului au observat urme de violenţă pe corpul acestuia. Momentan, Andrei se află internat la pediatrie iar starea lui este bună. Medicii aşteaptă acum ca cei de Protecţia Copilului să găsească un cămin, cel puţin provizoriu, pentru ca micuţul să poate fi externat.

Pe de altă parte, poliţiştii continuă ancheta, pentru a găsi părinţii copilaşului dar şi pe cei doi care l-au abandonat, deşi micuţul le-a fost dat în îngrijire. Dacă se va constata că băieţelul a fost agresat în vreun fel, atunci cele două persoane care avut grijă de el vor fi cercetate penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca Barbură ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro