Stire

La Garda Financiară, O nouă captură de porumb fără acte

02.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Traficanţii de porumb-boabe din Ungaria nu renunţă la activitate chiar dacă, săptămânal, Garda Financiară semnalează capturi importante la punctele de trecere a frontierei din judeţ. Ultima dintre acestea însumează 45 de tone de porumb care erau destinate vânzării pe teritoriul României. Cele două mijloace de transport cu care marfa trebuia să intre în ţară, unul înmatriculat în România iar celălalt în Ungaria, au fost depistate de către comisarii Gărzii Financiare Arad la punctul de trecere a frontierei Nădlac.

Beneficiarul achiziţiei intracomunitare era o societate comercială cu sediul social declarat în Vinţu de Jos. Aceasta se afla în vizorul Gărzii Financiare pentru că făcuse obiectul unei sesizări penale pentru evaziune fiscală. Graţie informaţiilor deţinute, comisarii au procedat la o verificare amănunţită a provenienţei legale şi a destinaţiei mărfurilor din cele două camioane care veneau dinspre Ungaria şi au constatat că agentul economic nu îndeplinea condiţiile prevăzute de articolul 10 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului.

Conform amintitului articol, societatea comercială ar fi trebuit să deţină o autorizaţie de depozit operare pentru cereale sau un contract de depozit cu un operator autorizat în acest sens. Pentru că firma nu a putut să facă dovada existenţei amintitelor documente, Damian Tănăsescu, comisar-şef al Gărzii Financiare Arad spune că marfa urma să fie vândută prin intermediul unor societăţi de tip „fantomă”, pentru a i se pierde urma. Pe lângă faptul că porumbul i-a fost confiscat, societatea comercială din Vinţu de Jos a fost amendată de Garda Financiară cu 200.000 lei.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Monica Tulcan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro