Stire

Activitate ?ntreruptă la centrala pe lignit

02.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri noapte activitatea centralei pe lignit a Centralei Electrice de Termoficare a fost întreruptă. Conducerea centralei a decis mutarea activităţii acesteia la centrala pe hidrocarburi datorită lucrărilor capitale de reparaţii ce au loc în această perioadă.

„Deşi a fost oprită activitatea centralei, noi am verificat de dimineaţă la centrala pe hidrocarburi parametrii şi sunt în limite normale. Nu e prima dată când facem acest lucru, probleme cu furnizarea apei calde nu am avut şi nici nu am primit reclamaţii de la cetăţeni cum că ar avea probleme. Exact nu ştiu să vă spun cât timp va fi oprită activitatea centralei, pentru că depinde de reparaţiile ce trebuie făcute, dar în mod sigur timp de două luni nu va funcţiona”, a declarat Lucian Barniciu, director general. Apa caldă furnizată populaţiei se va face în continuare de la centrala pe hidrocarburi în regim non-stop, iar parte dintre angajaţi au fost trimişi în concediu legal, iar alţii în statut de aşteptare. Lucian Barniciu, director general al CET Arad a menţionat: „conform programului, azi-noapte a fost oprit grupul energetic al centralei pe lignit şi imediat după s-a dat drumul la centrala din oraş, urmând ca de luni să înceapă lucrările de reparaţii. Sunt reparaţii capitale care se fac în această perioadă la toată instalaţia centralei. De aceea cei ce se ocupă cu reparaţiile au rămas la lucru, la fel şi personalul de pază.”

Fără reclamaţii

Per total vor intra în concediu sau în statut de aşteptare conform contractului colectiv de muncă, în care potrivit afirmaţiilor directorului general este specificat şi punctul privind perioada de reparaţii, aproximativ 200 de angajaţi, aceştia primind 75% din salariul de bază. „Noi nu am închis centrala pe lignit ci a fost oprită activitatea pentru că, în fiecare an, avem perioadă de reparaţii. Chiar nu înţeleg zvonul acesta cum că se închide deşi se ştie de mulţi ani că avem perioadă de reparaţii. Şi nu numai CET are această perioadă ci şi alte fabrici sau Uzina de Apă dar pe ei nu îi întreabă nimeni”, a mai declarat Lucian Barniciu, director general CET Arad.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro