Stire

Eşec şi fani dezamăgiţi la Festivalul Berii

05.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Ediţia a noua a Festivalului Berii nu s-a ridicat la aşteptările celor 15.000 de oameni prezenţi în primele trei zile ale festivalului şi dornici de distracţie. Posibilele motive ale „eşecului” acestuia ar putea fi problemele întâmpinate, vremea care nu a ţinut cu publicul sau lipsa publicitătii privind evenimentul.

Guţă ovaţionat de arădeni

În prima seară s-a înregistrat cel mai numeros public. Peste 5.000 de persoane au luat cu asalt ştrandul pentru a-l vedea pe regele manelelor, Nicolae Guţă. Chiar dinainte de a urca pe scenă, publicul a intrat în delir, ovaţionând numele manelistului. S-au încercat fel de fel de tertipuri pentru a ajunge cât mai aproape de acesta: copiii s-au strecurat prin barele gardului, iar cei mai îndrăzneţi s-au infiltrat prin tufişurile din spate. La urcarea pe scenă, maestrul manelelor a afirmat: „mă bucur că mă iubiţi atât de mult şi că am un public extraordinar”.

Dar seara nu a fost lipsită de incidente şi nu ne referim la cele de ordin tehnic, organizare sau lipsa unor artişti (care au fost inexistente) ci la gafele făcute de unii solişti sau chiar mc-ul evenimentului. Mc-ul şi organizatorii au făcut public în faţa arădenilor faptul că, „aceasta este ediţia care trebuia să aibe loc anul trecut dar din cauza unor neînţelegeri cu Primăria Arad nu a a mai avut loc. Oricum dorim să mulţumim domnului Tiberiu Dekany pentru sprijinul dat organizării acestui eveniment, la contractarea artiştilor”, chiar dacă s-a afirmat răspicat la începutul festivalului, mai precis în conferinţa de presă a organizatorilor, că nu se pune problema unui festival electoral.

Vremea proastă a stricat planurile organizatorilor

În a doua seară, vremea nu a ţinut nici cu organizatorii, nici cu arădenii având în vedere că înaintea spectacolului un vânt năprasnic s-a abătut asupra oraşului urmat de ploaie. Astfel că la începerea serii puţini arădeni s-au încumetat să iasă afară din casă. Doar cu jumătate de oră înainte de momentul Paraziţii publicul a început să îşi facă simţită prezenţa. 

Seara a fost încheiată de italianul Francesco Napoli, care a fost huiduit. Pentru că programul spectacolului nu a fost respectat, acesta a fost oprit cu ajutorul poliţiştilor şi a jandarmilor, lucru care i-a deranjat pe organizatori. 

A treia zi la fel de ghinionistă

Nici Tinu Vereşezan, Spitalul de Urgenţă şi Dj Project, trupe care au urcat pe scenă în a treia seară, nu au reuşit să-i atragă pe arădeni, publicul fiind redus ca număr. Singurul incident din această penultimă seara i-a avut ca protagonişti pe cei de la Spitalul de Urgenţă, cărora nu le-a mers microfonul la începutul recitalului. Chiar şi aşa ghinioanele nu s-au oprit aici.

Aseară, aşa cum au anunţat organizatorii, trupa Iris nu a mai urcat pe scenă deoarece aceasta „reprezintă imaginea lui Tiberiu Dekany în campania electorală.“

 

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Timpa ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro