Stire

Foc Şi Pară ?n familie - Zeci de animale arse de vii

05.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Aproximativ 16 vaci, 11 viţei, 150 de pui şi şase porci au ars de vii după ce ferma în care se aflau a fost mistuită de flăcări. Tragedia s-a petrecut sâmbătă noaptea, puţin după ora 1.00, în localitatea  Sânpetru German.

Incendiul

Patronul fermei, care dormea împreună cu unul dintre îngrijitorul animalelor într-o cameră din incinta fermei, a fost trezit de o bubuitură puternică şi atunci a observat că întreg acoperişul construcţiei era în flăcări iar bucăţile de grindă începeau deja să cadă. Speriat, l-a trezit repede şi pe angajatul său şi au ieşit imediat din fermă. Din fericire, au reuşit să iasă afară înainte ca flăcările să ajungă la ei şi la cele două butelii de gaz pe care le-au scos din clădire. „În jur de 1.30 s-a trezit patronul şi a simţit miros de fum. Atunci a spart repede geamul şi a ieşit afară. M-a trezit şi pe mine şi am ieşit repede şi eu din cameră. Tot acoperişul ardea de la capăt la capăt şi tavanul deja începea să cadă. Am sunat imediat la pompieri şi de la ora două până pe la şase au lucrat până au stins focul de tot. Acum ce să facem? O să o luăm de la capăt. Nu au scăpat decât caii, care, din fericire, erau pe afară”, ne spune foarte supărat Gheorghe Petrov, îngrijitorul animalelor.

Când au ieşit au observat că şi autoturismul parcat în curte era în flăcări. Nicolae Roşca, patronul fermei, a luat repede nişte găleţi cu apă şi a potolit focul care îi mistuia autoturismul. Însă pentru stingerea focului care cuprinsese deja toată clădirea în care se aflau animalele, a fost nevoie de intervenţia pompierilor. În câteva minute au sosit pompierii voluntari din localitate însă aceştia nu au putut face faţă focului aşa că au apelat la pompierii din Arad. Aceştia au sosit la locul incendiului cu două autospeciale şi au muncit mai bine de patru ore până când au reuşit să potolească focul.

Sorina Ambruş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad a declarat  că „din primele cercetări efectuate la faţa locului se pare că focul a fost pus intenţionat. La faţa locului a fost găsit de către poliţiştii de la Criminalistică un flacon care mirosea a benzină”.

Acuzaţiile

Patronul, foarte supărat, a aruncat vina imediat pe umerii soţiei sale cu care se află de o lună în divorţ. „Eu cred că soţia mea a pus focul. M-a ameninţat de multe ori, am şi mesaje pe telefon. Mi-a produs o pagubă de peste 60.000 de euro”, ne-a declarat Nicolae Roşca, proprietarul fermei incendiate.

Pe de altă parte, soţia acuzată de incendierea fermei se apără şi îl atacă pe soţul ei. „În primul rând acolo erau lucrurile şi animalele mele aşa că nu aveam nici un beneficiu să le dau foc. Eu am plecat de acolo în data de 27 februarie iar la un interval de două, trei zile soţul meu a vândut 18 cai şi 18 vaci, care erau cumpărate din banii mei. Pe banii obţinuţi din aceste vânzări a cumpărat animalele care au pierit în incendiu. El nu avea acte care să îi permită să comercializeze aceste animale şi toată lumea din zonă ştie acest lucru. Însă toţi se tem de el pentru că este foarte violent. Şi pe mine m-a bătut de nenumărate ori, mi-am scos şi un certificat medico-legal care dovedeşte acest lucru. Sătenii se tem de el dar are şi foarte mulţi duşmani. A înşelat foarte multă lume cu sume mari de bani şi eu bănuiesc că unul dintre aceşti oameni au pus focul.   Înainte să ne căsătorim toată lumea îmi spunea să mă feresc de el că nu este de mine, dar eu ziceam că sunt răi şi nu i-am ascultat. Însă când am văzut că sunt înşelată am plecat imediat. Eu am vândut un autoturism cu 10.000 de euro iar toţii acei bani mi-a spus să îi investim în animale. Apoi am vândut şi un apartament, cu acei bani am luat un autoturism,  am achitat o parte din preţul pentru grajd în valoare de 5.000 de euro iar ce mi-a rămas am investit în animale. Din cauza lui am pierdut o grămadă de bani. El nu lucrează şi nu avea nici un venit aşa că tot eu i-am achitat şi o mare parte din datorii. Însă sunt sigură că nu va spune nimeni nimic pentru că sunt ameninţaţi şi le este frică de soţul meu”, ne spune foarte supărată Adriana Roşca, soţia patronului fermei.

Pus în faţa acestor acuzaţii, Nicolae Roşca se apără spunând: „Ea nu are nici o dovadă care să susţină ceea ce spune. Mi-a zis de nenumărate ori că dacă nu mă poate termina prin foc tot mă termină ea odată. Când a plecat de la mine le-a spus şi angajaţilor să plece că ea dă foc la tot. În legătură cu certificatul medico-legal pe care îl are, acesta l-a scos după ce a fost lovită la o mână de un mânz cu care se juca. De la prima înfăţişare la divorţ îmi tot trimite mesaje prin care mă ameninţă. Eu sunt comerciant de 20 de ani, vreau să aducă dovezi de la oamenii pe care i-am înşelat. Însă nu cred că găseşte aşa ceva. În opt luni cât am fost căsătoriţi a plecat de vreo şase, şapte ori şi de fiecare dată a luat cu ea sume mari de bani. Dar de fiecare dată  s-a întors. Dacă eram aşa un mare escroc şi o băteam nu cred că se întorcea de atâtea ori. M-a minţit foarte mult şi mi-a ascuns faptul că avea două fiice, mi-a spus despre ele doar în ziua cununiei. Iar despre faptul că spune de cei 5000 de euro care reprezentau avansul pentru fermă, aceia nu erau banii ei. Ea a mers la notar să îi achite dar erau banii mei. Iar contractul era încheiat în aşa fel încât dacă până la data de 1 martie nu era achitată suma integrală, adică încă 15.000 de euro, se pierdea şi avansul. Ea a plecat în data de 27 februarie cu o mare sumă de bani asupra ei şi în 1 martie şi-a stabilit întâlnire cu proprietarul la notar însă nu s-a prezentat şi, pe deasupra, le-a spus că mă pot scoate din fermă când vor ei pentru că ea nu mai plăteşte nimic. Aşa că am pierdut şi avansul de 5.000 de euro. Din toate acestea rezultă că ea este de fapt o escroacă şi că nici una dintre plângerile pe care le-a depus la poliţie şi DSV nu sunt întemeiate. Acum i-a trimis fiicei mele de 17 ani, din prima căsătorie, un mesaj pe telefon prin care îi spunea că de data asta am scăpat dar data viitoare nu mai scap”.

Poveste încurcată

Se pare că iţele acestei poveşti sunt foarte încurcate şi fiecare dintre cei doi protagonişti ai poveştii îşi susţine nevinovăţia. Nicolae Roşca s-a prezentat azi dimineaţă la Poliţie unde a depus plângere împotriva soţiei sale. Poate poliţiştii vor reuşi să dezlege misterul în această poveste.

 

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Corina_Neagu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro