Stire

BEJ respinge demersul lui Leontin Aslău

06.05.2008 ⋅ 0 comentarii

Banerele postate de Leontin Aslău pe imobilul care-i aparţine, la intrarea în Ştrandul „Neptun”, au făcut obiectul unei contestaţii la Biroul Electoral Judeţean. PD-L a reclamat faptul că aceste materiale propagandistice aduc atingere imaginii candidatului său, Gheorghe Falcă, pe suprafaţa materialului fiind afişată o aşa-zisă scrisoare deschisă în cuprinsul căreia „se fac afirmaţii ce aduc atingere demnităţii umane, fiind acuzaţii cu incidenţă penală şi morală aduse unui candidat, ce nu pot fi probate”. BEJ a soluţionat o contestaţie depusă de Leontin Aslău la o decizie a Biroului Electoral Municipal, care admitea plângerea depusă de PD-L Arad, prin preşedintele Gheorghe Seculici, împotriva aceloraşi banere. BEJ a respins contestaţia lui Leontin Aslău, despre care s-a considerat că, deşi este un cetăţean care nu participă la alegeri, are totuşi obligaţia de a se supune cerinţelor ce derivă din necesitatea respectării ordinii de drept. Ca urmare a deciziei Biroului Electoral Judeţean, adoptată cu 12 voturi „pentru” şi unul „împotrivă”, celebrele banere, cu mesajul: „Scrisoarea a III-a deschisă, către Gheorghe Falcă şi arădeni”,  urmează să fie îndepărtate de pe faţada imobilului în cauză. BEJ a mai constatat că nu se impune sesizarea organelor de poliţie în vederea aplicării unor sancţiuni contravenţionale persoanelor care au executat afişajul în cauză, acestea nefiind identificate.

Contactat telefonic, Leontin Aslău declară: „Deşi în Legea 67/2004, articolul 77, alineatul 3, se specifică că soluţia definitivă la o asemenea contestaţie este dată de BEC (Biroul Electoral Central), probabil se încearcă intimidarea celor care spun adevărul şi îngrădirea dreptului de exprimare.”

PD-L salută decizia BEJ şi îndeamnă la o campanie electorală curată

Partidul Democrat Liberal Arad se dezice de orice iniţiative ale unor indivizi care nu au nimic de a face cu bunul simţ în timpul desfăşurării campaniei electorale. Democrat-liberalii arădeni apreciază justeţea hotărârii Biroului Electoral Municipal de a admite plângerea făcută de către aceştia pentru îndepărtarea banerului denigrator, amplasat pe faţada unei clădiri din incinta ştrandului Neptun, proprietate a lui Leontin Aslău. Deşi acesta din urmă a contestat decizia B.E.M. la Biroul Electoral Judeţean Arad, hotărârea de retragere a banerului încriminator a rămas definitivă şi irevocabilă. PD-L Arad insistă că, atât timp cât unii oameni de afaceri finanţează unele partide politice, aceştia nu trebuie şi nu au voie să-şi facă şi propria campanie electorală. Conform legii, din data de 2 mai a demarat o campanie oficială, ai cărei competitori sunt binecunoscuţi, astfel că amestecul intruşilor este ilegal şi, ca atare, el nu trebuie să fie acceptat de nimeni. „Spiritul de fair-play este predominanta care trebuie să caracterizeze întrecerea politică ce abia a demarat”, consideră democrat-liberalii arădeni.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sorin_Trocan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro